RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jan Bøhler, her avbildet ved E6 på Furuset, har liten sans for Peter N. Myhres kritikk av miljøfartsgrensen langs Trondheimsveien. Arkivfoto
Jan Bøhler, her avbildet ved E6 på Furuset, har liten sans for Peter N. Myhres kritikk av miljøfartsgrensen langs Trondheimsveien. Arkivfoto

En miljøbajas

Jan Bøhler blir provosert at Peter N. Myhres kritikk av miljøfartsgrensen.

STORTINGET: Før jul gikk Oslos miljøbyråd ut og kritiserte vegvesenets miljøfartsgrense. Peter N. Myhre mener farten har liten betydning for miljøet, sett i lys av at svevestøvet går ned, selv med liten fartsreduksjon. For selv om bilistene gir blaffen i miljøfart, kan vegvesenet skilte med 40 prosents mindre svevestøv.

Groruddøl og stortingspolitiker Jan Bøhler fra Arbeiderpartiet støtter ikke Myhres syn.

Myhre raljerer

- Det er rart at en miljøbyråd går hardt ut mot miljøet. Hans oppgave burde heller være å støtte opp om miljøtiltak i stedet for å opptre som en miljøbajas, sier Bøhler.

Miljøbajas er et sterkt ord?

- Han står for en tut og kjør holdning. I stedet for å raljere burde han støtte opp om miljøfartsgrensen, slik at flere følger den. Da vil jo effekten blir enda større. Det han sier er ganske oppsiktsvekkende, mener Bøhler.

Stortingsrepresentanten mener Myhre raljerer over et viktig miljøtiltak i utsatte boområder. Han minner om helseplager som kols, kreft etc.

- Jeg kjenner jo mange folk langs veien og de er positive til dette. Miljøfartsgrensen fører til mindre utslipp og lokal forurensning, avgasser og svevestøv. Livsstilsplager er overrepresentert i Groruddalen, sier Bøhler.

Burde takke

Ifølge Bøhler oppfordrer Myhre til å sabotere miljøfartsgrensen. Slikt bør ikke en miljøbyråd gjøre, mener Ap-mannen.

- Han burde heller takke vegvesenet for godt samspill mellom ulike faktorer, og støtte opp om at folk skal respektere fartsgrensen. Da vil jo virkningen av tiltakene bli enda større.

Du vil helst fjerne all trafikk på veien?

- Meningen er at dette skal bli en miljøgate. Jeg ser miljøfartsgrensen som et første steg mot det målet. Myhre forsøker seg på et billig frieri, og en tut og kjør holdning, sier Bøhler.

Han synes utspillet rimer dårlig med Myhres ambisjoner om å bli Groruddalens vakthund etter høstens valg.

Det blir jo latterlig å kalle seg vaktbikkje når han går imot de viktigste miljøtiltakene i Groruddalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere