*Nettavisen* Nyheter.

En miljøbajas

Jan Bøhler har liten sans for Peter N. Myhres kritikk av miljøfartsgrensen langs Ringveien. Arkivfoto

Jan Bøhler blir provosert av Peter N. Myhres kritikk av miljøfartsgrensen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lokalavisen Groruddalen 18. desember 2008.

STORTINGET: Før jul gikk Oslos miljøbyråd ut og kritiserte vegvesenets miljøfartsgrense. Peter N. Myhre mener farten har liten betydning for miljøet, sett i lys av at svevestøvet går ned, selv med liten fartsreduksjon.

For selv om bilistene gir blaffen i miljøfart, kan vegvesenet skilte med 40 prosents mindre svevestøv.

Stortingspolitiker Jan Bøhler fra Arbeiderpartiet støtter ikke Myhres syn.

Myhre raljerer

Det er rart at en miljøbyråd går hardt ut mot miljøet. Hans oppgave burde heller være å støtte opp om miljøtiltak i stedet for å opptre som en miljøbajas, sier Bøhler.

Miljøbajas er et sterkt ord?

Han står for en tut og kjør holdning. I stedet for å raljere burde han støtte opp om miljøfartsgrensen, slik at flere følger den. Da vil jo effekten blir enda større. Det han sier er ganske oppsiktsvekkende, mener Bøhler.

Stortingsrepresentanten mener Myhre raljerer over et viktig miljøtiltak i utsatte boområder. Han minner om helseplager som kols, kreft etc.

Jeg kjenner jo mange folk langs veien og de er positive til dette. Miljøfartsgrensen fører til mindre utslipp og lokal forurensning, avgasser og svevestøv. Livsstilsplager er overrepresentert i Groruddalen, sier Bøhler.

Burde takke

Ifølge Bøhler oppfordrer Myhre til å sabotere miljøfartsgrensen. Slikt bør ikke en miljøbyråd gjøre, mener Ap-mannen.

Han burde heller takke vegvesenet for godt samspill mellom ulike faktorer, og støtte opp om at folk skal respektere fartsgrensen. Da vil jo virkningen av tiltakene bli enda større.

Du vil helst fjerne all trafikk på veien?

Meningen er at dette skal bli en miljøgate. Jeg ser miljøfartsgrensen som et første steg mot det målet. Myhre forsøker seg på et billig frieri, og en tut og kjør holdning, sier Bøhler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag