RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En million over takst på Munkerud


SJELDEN: Prisen på leiligheten i Munkerudåsen 38 C endte på 6,2 millioner kroner.
SJELDEN: Prisen på leiligheten i Munkerudåsen 38 C endte på 6,2 millioner kroner. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
Få boliger på markedet gir ekstreme priser. En leilighet i Munkerudåsen 38 C ble nylig solgt for 69.000 kroner kvadratmeteren.

NORDSTRAND: 100 relativt nye kvadratmeter, balkong, garasje og heis var nok litt av det som trakk rundt 30 familier til visningen. 17 skrev seg på listen og fem deltok i budrunden som til slutt endte på 6,2 millioner kroner.

Leiligheten ble taksert til 5,25 millioner kroner og gikk dermed 950.000 over takst. Dette gir en kvadratmeterpris på 68.889 kroner. Snittet i bydelen er på 44.161 kroner.

– Boligmarkedet på Nordstrand er preget av lite tilbud av boliger og mye etterspørsel, som ellers i byen. Tilbudet er rekordlavt. For øyeblikket er det 97 boliger til salgs i hele bydel Nordstrand og 1450 i hele Oslo, sier eiendomsmegler og partner Christian Stenerud hos Privatmegleren Panorama.

Flesteparten av dem som gikk på visningen kommer fra nærområdet, det gjør også kjøper.

LES OGSÅ: Stabilt og dyrt på Nordstrand

Enorm stigning

Leiligheten ble solgt for tre og et halvt år siden og gikk da for nesten fire millioner.

Vanlig prisstigning i området skulle da tilsi en pris rundt 5,5 millioner, mens leiligheten endte 700.000 over dette igjen.

– 0,5-1 million over takst er blitt hverdagslig på attraktive objekter, sier Stenerud.

– Dette vitner om en enorm etterspørsel etter slike boliger i området. Vi opplever at mange kontakter oss med ønske om å bli registrert i vårt boligsøkerregister, slik at vi kan kontakte dem før boligen blir annonsert på finn.no, forteller Stenerud.

LES OGSÅ: Så mye har din bolig steget i verdi

Regner med tidlig vekst

Han forteller også at de ofte opplever at kjøpere ønsker en direkte dialog med selger i håp om å komme til enighet før boligen annonseres.

I 2013 er det ventet en moderat prisvekst på fire til seks prosent. Stenerud tror at mye av veksten kommer til å skje i de første månedene.

– Slik det ser ut nå, kan det tyde på at mye av prisveksten vi har spådd for 2013, blir tatt ut i 1. kvartal, sier Stenerud.

LES FLERE NYHETER FRA NORDSTRAND-OMRÅDET HER
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere