*Nettavisen* Nyheter.

Én million til Leker'n

Formann Gisle Gulbrandsen i Abildsø Vel gleder seg over pengene til Leker'n, som han håper vil gjøre friområdet enda mer attraktivt for nærmiljøet. Her med hunden Lucy som elsker å boltre seg i den lokale parken. Foto: Nina Schyberg Olsen

Byrådet har bevilget én million kroner til opprustning av Abildsøveien 52. - Fantastisk flott, jubler velformann Gisle Gulbrandsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Leker'n ble i fjor endelig regulert til friluftsområde. Foto: Nina Schyberg Olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

Gjengrodd: Gisle Gulbrandsen viser frem den gjengrodde møteplassen ved Leker'n, som trenger en alvorlig omgang med hekksaksen. Foto: Nina Schyberg Olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

Ute av drift: Drikkefontenen kan i dag ikke by fotballspillere eller andre brukere på en tørsteslukker. Foto: Nina Schyberg Olsen

ABILDSØ: Så tidlig som i 1934 kjøpte Abildsø Vel Abildsøveien 52 og forærte den til Aker kommune med tanke på å sikre den som offentlig lekeplass. Men om gaven hadde en forutsetning, var det inntil i fjor en annen regulering for området - nemlig byggeområde for boliger.

Naboer og velforeninger har kjempet for å sikre denne grønne lungen, og i fjor var Nordstrands Blad med byråd Merete Agerbak-Jensen til stedet hvor hun fortalte at nå var reguleringen i overensstemmelse med bruken. Det tok altså "bare" 74 år.

Får penger

Dermed var det reguleringsmessige på plass. Byantikvaren hadde riktignok lagt inn en liten forutsetning om at en bit av området måtte reguleres til spesialområde/kulturminne. Men så var det de pengene, da.

- Hvordan skal Leker'n nå vedlikeholdes? spurte Nordstrands Blad byråden i fjor.

- Det sier omreguleringen ingenting om, sa byråden.

- Dette må bli en sak mellom brukerne og Friluftsetaten. Men kommer det et forslag om å få området mer brukstjenelig, og dette kan gjøres med enkle midler, må det vel gå an å finne penger til det.

Nå har hun altså selv funnet penger. Det er satt av tilsammen 17,9 millioner til diverse torg og møteplasser i byen, og av disse midlene vil 1 million gå til Abildsø.

- Her sier vi at pengene skal gå til å "legge til rette for lek på plassen, sette i stand drikkefontene og rydde i dagens vegetasjon".

Meningen er at tiltakene kan igangsettes inneværende år.

Fantastisk flott

- Dette høres jo helt fantastisk flott ut, jubler formann Gisle Gulbrandsen i Abildsø Vel når han får den glade nyheten fra Nordstrands Blad.

- Vi har allerede opplevd at Leker'n er blitt klippet, og det var veldig oppløftende. Det høres enda bedre ut at de skal sette i stand Leker'n igjen, det er kjempebra! Leker'n er en veldig fin plass og har helt sikkert potensiale til å bli enda bedre. Kan ikke skjønne annet enn at de må få gjort endel for en million, sier Gulbrandsen.

Lang og seig kamp

Gulbrandsen forteller om en lang og seig kamp for å få beholde friområdet. Gjennom årene har det kommet forslag om å bygge alt fra rekkehus til permanent barnehage på tomten. I to år var det som kjent midlertidig barnehage på stedet.

- Med omreguleringen i fjor var vi tilbake til start. Med denne millionen er vi i pluss, sier velformannen fornøyd.

- Det er mye fortetting i dette området, så det er viktig å ta vare på Leker'n, sier Gulbrandsen. Han gleder seg til vann i drikkefontenen og at det blir ryddet opp i gjengrodde områder.

- Det er også endel enkeltstående høye grantrær som naboene ønsker å bli kvitt. Kanskje de kan sendes som julegran til London, foreslår Gulbrandsen. Når vinteren kommer, har han et inderlig ønske om at det også kan bli skøytebane som i gamledager på Leker'n.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.