*Nettavisen* Nyheter.

Én million til Ski-VM

Ski-VM-direktør Åsne Havnelid kan glede seg over én million kroner ekstra til frivillighetsprosjektet til Ski-VM. Foto: FOTO: VIDAR BAKKEN

Ski-VMs frivillighetsprosjekt får én million kroner ekstra fra Kulturdepartementet.

OSLO: – Frivillig innsats er viktig for gjennomføring av kultur- og idrettsarrangementer. Ski-VM har tatt i bruk nye metoder for å rekruttere frivillige. Det å kunne delta som frivillig har også stor betydning for dem som bidrar, sier kulturminister Anniken Huitfeldt.

SKI-VM: 100 DAGER IGJEN

Hun markerte at det i går var hundre dager til Ski-VM med å spandere en ekstra million kroner på frivillighetssatsingen deres. Pengene kommer i tillegg til den millionen Kulturdepartementet allerede har tildelt prosjektet.

– De 2200 frivillige får relevant opplæring. Dette er noe som også andre frivillige organisasjoner vil dra nytte av, sier Huitfeldt.

Prosjektet har lykkes med å rekruttere flere kvinner, unge under 30 år og personer med flerkulturell bakgrunn. Ekstratildelingen vil bidra til at Ski-VMs frivillighetsprosjekt kan jobbe enda bedre mot målet om et mangfoldig frivillighetskorps.

LES OGSÅ: FABIAN KJØPTE DEN FØRSTE BILLETTEN TIL SKI-VM

Opplæringsprogrammet for frivillige består av web-portal, e-læringsprogram og samlinger. Tema i opplæringen har vært visjon og verdier for Ski-VM, arenakunnskap, vertskap, miljø, beredskap og HMS, mangfold og kulturforståelse, førstehjelp og andre fagspesifikke områder.

SKI-VM: VIL LAGE TIDENES FOLKEFEST

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.