Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Én million til Ski-VM

Ski-VM-direktør Åsne Havnelid kan glede seg over én million kroner ekstra til frivillighetsprosjektet til Ski-VM.
Ski-VM-direktør Åsne Havnelid kan glede seg over én million kroner ekstra til frivillighetsprosjektet til Ski-VM. Foto: FOTO: VIDAR BAKKEN
Ski-VMs frivillighetsprosjekt får én million kroner ekstra fra Kulturdepartementet.

OSLO: – Frivillig innsats er viktig for gjennomføring av kultur- og idrettsarrangementer. Ski-VM har tatt i bruk nye metoder for å rekruttere frivillige. Det å kunne delta som frivillig har også stor betydning for dem som bidrar, sier kulturminister Anniken Huitfeldt.

SKI-VM: 100 DAGER IGJEN

Hun markerte at det i går var hundre dager til Ski-VM med å spandere en ekstra million kroner på frivillighetssatsingen deres. Pengene kommer i tillegg til den millionen Kulturdepartementet allerede har tildelt prosjektet.

– De 2200 frivillige får relevant opplæring. Dette er noe som også andre frivillige organisasjoner vil dra nytte av, sier Huitfeldt.

Prosjektet har lykkes med å rekruttere flere kvinner, unge under 30 år og personer med flerkulturell bakgrunn. Ekstratildelingen vil bidra til at Ski-VMs frivillighetsprosjekt kan jobbe enda bedre mot målet om et mangfoldig frivillighetskorps.

LES OGSÅ: FABIAN KJØPTE DEN FØRSTE BILLETTEN TIL SKI-VM

Opplæringsprogrammet for frivillige består av web-portal, e-læringsprogram og samlinger. Tema i opplæringen har vært visjon og verdier for Ski-VM, arenakunnskap, vertskap, miljø, beredskap og HMS, mangfold og kulturforståelse, førstehjelp og andre fagspesifikke områder.

SKI-VM: VIL LAGE TIDENES FOLKEFEST

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!