RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En mors historie

LEDER, TORSDAG 17. SEPTEMBER:

Kari French fra Nordstrand opplevde enhver mors mareritt. Ikke bare fikk hun melding om at hennes sønn var fengslet, men at han var pågrepet og mistenkt for en alvorlig forbrytelse i Afrika. Siden French selv har bodd i Afrika og kjente forholdene der, skjønte hun straks at dette var dårlige nyheter.

Hva som har skjedd før selve pågripelsen er det ikke mulig for en utenforstående å ha en oppfatning av. Men det er vel slik at nesten hver eneste nordmann nå har gjort seg opp en mening om man tror Joshua French og Tjostolv Moland er skyldige eller uskyldige. Mediedekningen rundt selve rettssaken har vært massiv. Det har versert ulike bilder fra Afrika-oppholdet, fra de to mennenes tid i forsvaret og som sikkerhetsvakter. I retten har det blitt lagt frem alt fra festbilder til bilder der det vaskes blod etter det påståtte drapet på sjåføren. Enden på den etter norsk målestokk meget summariske rettssaken ble at begge ble funnet skyldig i spionasje og drap, og dømt til døden.

Foreldrene til mennene har opplevd å få grovt sjikanerende meldinger på sms fra ukjente som har gjort seg opp en oppfatning om sønnene deres. Og de har gjennom flere uker hatt den doble belastningen av det massive mediekjøret her i Norge, og tanken på at deres sønner sitter fengslet i Kongo uten å kunne gjøre noe fra eller til. De vet at sønnene har blitt mishandlet etter pågripelsen, og nå har de også en dødsdom hengende over seg.

Uavhengig av skyldsspørsmålet i denne saken så er det lett å forstå hvilken enorm belastning en slik sak er for en mor. I dagens Nordstrands Blad forteller moren om hvordan livet hennes ble snudd opp ned med den dramatiske telefonmeldingen om pågripelsen. Og om hvordan hun beholder håpet i en vanskelig situasjon. – Innerst inne føler jeg at det kommer til å ordne seg, forteller Kari Hilde French. Hun takker Gud for at sønnen fortsatt er i live.

Om og når Joshua French kommer tilbake til sin mor på Nordstrand gjenstår å se. Men det er et sterkt vitnesbyrd moren kommer med når hun ber folk om å legge fordommene til side i denne saken. For hva som virkelig har skjedd i Kongo er det ingen av oss andre som vet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere