RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En naturopplevelse av de virkelig store

For et par uker siden skrev vi om at det var observert gaupe flere steder i området Bekkelaget/Nordstrand. Sist onsdag hadde en Manglerud-kvinne en natur-opplevelse på Nøklevann hun aldri vil glemme.

ØSTMARKA: Damen ønsker å være anonym, men forteller gjerne om det hun opplevde.
Jeg var tidlig ute på ski med bikkja mi. Vi hadde gått en fin runde, men det så så flott ut med frostrøyk over Nøklevann, så vi gikk en ny tur utpå.
Et godt stykke unna så damen noe komme ut av frostrøyken. Det så først ut som en hund. I bedagelig fart kom den nærmere henne, og litt etter dukket nok en opp. De fikk nok teften av oss, for de stoppet og sto en stund og så mot oss. Bikkja min, en Husky, pleier å ville hilse på andre hunder, men nå kom den helt inntil meg og forsøkte å stå på skiene mine. Tydelig at det var noe den ikke likte.
Jeg syntes jo det var rart at to hunder var alene ute på Nøklevann så tidlig på morgenen, og oppførselen til min egen hund fortalte meg at her var det noe spesielt jeg opplevde. Da den ene så snudde seg med siden mot meg, var jeg ikke i tvil om at dette ikke var hunder. Det var to ulver jeg så ute påNøklevann-isen .
Nå angrer hun seg bitterlig på at hun ikke hadde kamera med seg. Det pleier jeg som oftest å ha for å ta fine Østmarka-motiver, men altså ikke denne gangen, og dermed har jeg ikke det beviset jeg gjerne skulle hatt, sier Manglerud-kvinden. Mange vil sikkert ikke tro meg.

100-150 meter unna

Det er vanskelig å vurdere avstand ute på en isflate, men jeg tror ikke det var mer enn 100-150 meter mellom oss.
De to ulvene luntet etter hvert av gårde. De gikk mot land og ble stående der litt før de forsvant.
Jeg gikk mot stedet jeg hadde sett dyrene for om mulig å få en titt på potespor, men det var så fast underlag at de ikke hadde klart å trykke ned.

Helt sikker

Er du helt sikker på at det var ulver?
Ja, jeg er ikke i tvil. Jeg har selv hatt flere hunder, og jeg kjenner adferden på disse. Når jeg også var såpass nær som jeg var, kunne jeg klart se at det ikke kan ha dreid seg om hunder. Og min egen hund oppførte seg som den aldri har gjort før. Nei, jeg er ikke i tvil om at det var en naturopplevelse jeg fikk der ute på isen på Nøklevann, et syn jeg mest sannsynlig aldri vil få igjen.
Var du redd?
Nei, bikkja mi var nok betydelig berørt av det den opplevde, men jeg vet at ulver ikke vil angripe om de ikke er truet på noe vis. Og det var de ikke denne flotte onsdagsmorgenen. Det var en opplevelse jeg aldri vil glemme. De to dyrene som kom ut av frostrøyken, ble stående og så bare forsvant igjen. Tenk om jeg bare hadde hatt med meg kameraet så jeg hadde fått et bevis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere