*Nettavisen* Nyheter.

En nyhet å feire!

Bydelsdirektør Per Johannessen er svært tilfreds med at dagsenteret på Lambertseter skal flyttes til Nordseterhjemmet.

Bydelsdirektør Per Johannessen har gode nyheter til brukerne av dagsenteret på Lambertseter fritidsklubb. 1. mars skal senteret flyttes til Nordseter sykehjem.

Lambertseter: Johannessen påpeker at det ikke ligger en formell skriftlig avtale på bordet, men legger ikke skjul på at en nærstående flytting likevel er så godt som sikret.

Vi har hatt en muntlig dialog med Sykehjemsetaten om å kjøpe plasser av dem på Nordseterhjemmet. Dette er en løsning vi i bydelen er veldig tilfreds med, forteller en fornøyd bydelsdirektør og legger til at det aldri har vært noe prestisje for bydelen i å beholde dagsenteret på Lambertseter fritidsklubb.

I den økonomiske situasjonen bydelen var i så vi det som en fornuftig løsning å drive dagsenteret selv, og jeg vil påstå at bydelen på denne måten har vært med på å presse dagsenterprisene ned til det lave nivået de ligger på i dag, sier Johannessen.

- Har blitt hørt

Leder av Nordstrand pensjonistforening og Oslo Fylkeslag av Norsk Pensjonistforbund, Einar Kjosmoen, forteller at han nærmest heiste flagget da han hørte nyheten om at dagsenteret endelig skulle flyttes.

Dette er gledelig. Vi ser at bydelsdirektør og politikere har hørt oss, noe som også et enstemmig bydelsutvalg ga uttrykk for. Dette lyser opp i hverdagen, sier Kjosmoen og roser ildsjel og pensjonist Else Nylund som har slåss for at dagsenteret skal flyttes i hele 2007.

Nylund sier det var en gledesdag da hun fikk høre nyheten om en fastsatt dato for flyttingen:

Dette er alle tiders. Nå begynner jeg å tro og forstå at politikere gjør det de kan og viser velvilje til å forstå de eldres problemer. Det nettopp dette jeg har jobbet for. Også bydelsdirektøren skal roses for å ha vist velvilje i denne saken. Dette er en nyhet det er verdt å feire og det viser at man ikke trenger å sitte på Stortinget for å få gjennomslag for en sak, avslutter Nylund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag