RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En oase på Romsås

Endelig var fritidsparken på Humleby ferdigstilt og klar for publikum. Mange møtte opp for å overvære begivenheten.

Romsås:Lørdag var det storstilt åpning av Humleby fritidspark på Romsås. Det startet med folketog fra Tiurleiken skole til Humleby. Deretter var det offisiell åpning ved direktør i Kultur- og idrettsetaten, Gro Balas og byråd for næring og kultur, Anette Wiig.
Utover ettermiddagen ble idrettsarenaene innviet med kamper i sandvolleyball, basket, fotball og sandhåndball. Ballbingen var i bruk allerede før startskuddet for åpningen gikk.

Nærmiljøanlegg

Det flotte været laget en god ramme for den etterlengtede åpningen av Humleby. En av arrangørene, Trond Holstad, var glad og stolt på åpningsdagen.
Jeg er veldig fornøyd, og det var politikerne som var der også. Det er 15 år siden de første planene for fritidsparken ble gjort. Den siste biten har vi jobba med i to år. Dette er et nærmiljøanlegg som skal være en standard for andre slike små steder og anlegg, sier Holstad.
Landskapsarkitekt Kristian Østbye utformet parken.
Dette er et pionéranlegg for fotball. Kulturdepartementet har deltatt i planleggingen og også sponset anlegget. Vi ønsker å føre konseptet videre til andre steder, sier Østbye.
Det er moderne tenking i utformingen av anlegget. Som landskapsarkitekt har Østbye lært å tolke naturen og å gjenskape den i anlegget.
Vi har ikke vært firkantet i formgivningen; idrettsetaten og idrettslaget har samarbeidet veldig bra, sier Østbye.

Åpent for alle

Østbye og de andre arrangørene fikk mange positive tilbakemeldinger på åpningsdagen, og anlegget har fått mye positiv omtale.
Anlegget er åpent for alle hver dag, men etter klokka 22.00 skal det være ro i fritidsparken.
Vi kan ikke ha bråk fra anlegget på kveldstid på grunn av blokkene som ligger nær parken. Vi kommer til å sette opp bommer utenfor parken, slik at biler ikke kan komme inn, sier Østbye.
Mange var møtt opp for å overvære åpningen av Humleby fritidspark, og gamle som unge koste seg i sola lørdag. Benker og sitteplasser hugget ut fra store trær gjør parken til en naturlig del av omgivelsene. En stor trerot fra Frogner hovedgård står på en av lekeplassene, til barnas store fornøyelse. Det var kamp om å få sitte inne i trerota, som var plassert et stykke opp fra bakkeplan.
Humleby fritidspark ligger midt i hjertet av Romsås og vil nok helt sikkert bli brukt flittig av barn, turgåere og rekreasjonssøkende beboere. Et positivt miljøløft i Groruddalen.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere