RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En oppvekst som gir muligheter

En god oppvekst som stimulerer til læring, kreativitet og selvtillitt er en forutsetning for et godt liv. Oslo SV vil sikre alle barn rett til en barnehageplass med god kvalitet, en skole som ser hver enkelt elev og reell mulighet til å ta høyere utdanning.

Oslos barn og unge skal ha rom til utfolde seg i byen, og gode og meningsfulle fritidstilbud. Det er viktig å sikre plass til grøntområder, idrettsanlegg, øvingslokaler og fritidsklubber. Fritidstilbud må drives på unges egne premisser.

Oslo er Norges barnehagesinke. Det er rett og slett ikke godt nok. Oslo SV vil få opp utbyggingstakten gjennom å bygge midlertidige plasser og kjøpe eller ekspropriere tomtene som trengs. Barnehagene er sted for læring, og sosial utvikling. For barn som ikke snakker norsk hjemme er barnehager et middel til å lære norsk før skolestart og Oslo SV vil at kvaliteten på tilbudet skal bli bedre og sikre alle en god overgang til skolen. Det skal etableres tilbud om gratis kjernetid for alle barn i Groruddalen og Søndre Nordstrand.

Oslo SV ønsker å skape en inkluderende kunnskapsskole som har ressurser og muligheter til å følge opp hver enkelt elev. Skolefritidsordningen og skolen skal integreres tettere, og Oslo SV vil starte innføringen av en "heldagsskole" med rom for daglig fysisk aktivitet, leksehjelp og tett oppfølging.

En av tre elever i Oslos videregående skole fullfører ikke skoleløpet, særlig er frafallet stort for elever med etnisk minoritetsbakgrunn. Det er en skremmende utvikling som det haster med å få snudd. Oslo SV vil gi flere muligheten til alternative løp i videregående opplæring med en større mulighet for å kombinere praksis, teori og læretid. Samarbeidet med næringslivet om "ungt entreprenørskap", lærlingplasser og praksis skal bli langt bedre.

Oslo er Norges studenthovedstad. Oslo SV vil sikre alle som ønsker det reell mulighet til å ta høyere utdanning. Det må satses langt mer på å motivere videregående elever til å ta høyere utdanning. Studiefinansieringen må bedres og universitetene og høyskolene skal utvikle nye utdanninger og metoder.Hans-Petter Aas

Oslo SVs leder

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere