Én pågrepet under politiaksjon mot Hells Angels

 

  Foto: Foto: Camilla Svendsen

Kripos og politiet i Oslo ransaker Hells Angels' lokaler i Strømsveien tirsdag morgen. Én person er pågrepet et annet sted i byen.

Oslopolitiet bisto Kripos med ransaking hos Hells Angels på tirsdag. Foto: Foto: Camilla Svendsen

Politiets innsatsleder Tore Barstad forteller at ingen er pågrepet i Hells Angels' lokaler, men politiet har tatt en person et annet sted i byen. Foto: Foto: Camilla Svendsen

ALNABRU: Det er politiets operasjonssentral som tirsdag morgen melder på Twitter at de bistår Kripos med en ransaking i Strømsveien 222. Dette er lokalene til motorsykkelklubben Hells Angels, på Alnabru.

Seniorrådgiver Ida Dahl Nilssen i Kripos bekrefter at de har en aksjon på stedet.

– Jeg kan bekrefte pågår en aksjon, som er styrt av Kripos. Vi får bistand fra Oslo politidistrikt. Men jeg kan ikke gi mer informasjon om aksjonen og bakgrunnen for denne akkurat nå, sier Ida Dahl Nilssen.

Se bildeserie fra lokalene: På innsiden av Hells Angels' lokaler i Strømsveien

Aksjon i oktober

Også i oktober aksjonerte politiet mot Hells Angels' lokaler. Dette skjedde i sammenheng med en tiltale om ulovlig våpenbesittelse, og MC-klubben ble kastet ut av sine lokaler.

Motorsykkelklubben godtok ikke utkastelsen og tok saken til retten. Det endte med at Hells Angels fikk sine lokaler tilbake.

Ida Dahl Nilssen i Kripos presiserer at dagens aksjon ikke har noe med denne tidligere aksjonen å gjøre.

– Den gang var det Oslo politidistrikt som aksjonerte. Dagens aksjon er en ordinær Kripos-aksjon, understreker seniorrådgiveren.

Hun lover å komme med mer informasjon om saken i løpet av dagen.

Én person pågrepet

Politiets innsatsleder Tore Barstad på stedet opplyser til dittOslo.no at Kripos har drevet etterforskning i lang tid, som har ført til denne ransakelsen. Seks personer skal ha vært til stede i bygget da politiet aksjonerte, ifølge Nettavisen.

– Én person er pågrepet et annet sted i Oslo. Denne mannen har tilknytning til Hells Angels. Ingen er pågrepet på klubbhuset, sier Barstad til dittOslo.

Han ønsker ikke å kommentere hva politiet leter etter inne hos Hells Angels, men bekrefter at både Kripos og politiet i Oslo er inne i Hells Angels-bygget.

– Vi vet ikke hvor lang tid dette vil ta, men vi holder på til vi er ferdig, sier Barstad.

Les også: MC-klubb har slått seg ned i boligstrøk

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag