RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det er både plantet trær og satt ut blomster ved Stensrudtjern. Gartner Frank Børud håper trærne får stå i fred. Alle foto: Arne Vidar Jenssen.
Det er både plantet trær og satt ut blomster ved Stensrudtjern. Gartner Frank Børud håper trærne får stå i fred. Alle foto: Arne Vidar Jenssen.

En perle er rustet opp

Fra gammelt av har Stensrudtjern vært en avholdt idyll, men så tok stedet til å forfalle. Klemetsrud Vel tok ansvar for noen år siden, og i fjor kom kommunale penger på bordet. I disse dager fullføres rehabiliteringsarbeider.

STENSRUD: Velformann Vidar Gjersrud fikk satt i gang de første arbeidene ved tjernet etter at velhuset Heimen ble solgt. Trær ble felt og 800 tonn sand lagt ut langs stranden. Politisk pådytt var nok også medvirkende til at det i fjor ble bevilget 1,5 millioner kroner.

Og nå like før den store badesesongen begynner, er anleggsgartnere i sving i området.

Nye benker og en grillplass er rigget til, det er plantet både trær og satt ut blomster, og fra det fuktige området midt oppå plassen ned mot tjernet, er det laget et kunstig bekkedrag.

Da pengene ble bevilget i fjor, sto velformannen frem og fortalte at de hadde ferdige planer for hvordan stedet kunne settes i stand. Om hans planer er fulgt, har vi ikke fått bekreftet, men jobben er i alle fall gjort.

Det ble jo også satt av 150.000 kroner til Stensrudtjern av Oslo Sør-midlene. Når vi i tillegg kan minne om at toalettene fikk et betydelig løft i fjor, fremstår strandperlen nå som det den virkelig er.

Men enda gjenstår en del om vellets ønsker og planer oppfylles. Badebrygge, fiskebrygge og en turvei fra litt innenfor det som var Stensrud Landhandel er noe for fremtiden. Foreløpig er det hugget mye bjørkeskog som sto mellom vannet og Enebakkveien.

Som sagt - Stensrudtjern ligger klart til bruk. Så får vi bare håpe på at vedlikehold blir gjort, og at stedet ikke blir utsatt for hærverk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere