*Nettavisen* Nyheter.

En racer med musa

KLAR FOR VM: Rino Martinsen fra Ammerud er tatt ut på laget som skal forsvare Norge i årets Wolrd Skills. Han er en kløpper innen grafisk design.

Rino Martinsen fra Ammerud er klar for Yrkes-VM. Han skal trylle frem grafisk design foran 150.000 tilskuere. Han gruer og gleder seg.

AMMERUD: Rino Martinsen (21), er ferdig utdannet grafisk designer fra Elvebakken VGS og Sogn VGS og jobber nå hos Cappelen Damm som mediegrafikerlærling. Han er tatt ut til å representere Norge i det prestisjetunge World Skills der han skal konkurrere med andre lærlinger fra hele verden.

Del på Facebook

I år deltar Norge i WorldSkills i London fra 5.-8. oktober med 21 deltakere i 18 fag. Rino er en av tre deltakere fra Oslo. Han ligger i hardtrening, og håper å dra i land en tittel.

– Dette er helt utrolig. Helt klart det største jeg noen gang har vært med på! Også er det jo så ufattelig stort! 90.000 kvadratmeter, 150.000 tilskuere, det er helt vilt, sier Rino. Som innrømmer at han gruer seg litt.

– Men det er jo mest spennende så klart. Jeg mener at litt nerver er nødvendig for å prestere sitt optimale. Jeg tror rett og slett konkurransen kommer til å bli et minne jeg bærer med meg for livet. Jeg skal gi 150 prosent, lover Ammerud-gutten.

Tar tiden på oppgaver

– Jeg leser en del bøker og artikler om forskjellige teknikker og metoder for å bli mer kreativ. Jeg tegner masse skisser og prøver å utføre tidligere oppgaver. Jeg fullfører prosjekter hvor jeg tar tiden, så jeg vet sånn ca hvor lang tid jeg bruker på hvert element. Jeg prøver også å se på andres arbeider for å finne inspirasjon og nye metoder, forteller Rino videre.

Han tror deltakelsen i World Skills vil ha positiv betydning for den videre karrieren.

Skaper et navn

– Dette er jo med på å skape et navn for meg innenfor bransjen, sier Rino Martinsen. Som er veldig glad for sitt valg av fag.

– Jeg liker at det er variasjon. Ikke bare i selve oppgavene mine, men det er hele tiden en utvikling av selve faget også. Som for eksempel programmene jeg bruker, det kommer alltid til å komme noe nytt. Det gjør at uansett hvor lenge jeg jobber i faget, så kommer det alltid til å skje noe nytt. Morsomt!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.