RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En rød dal i en blå by

nn Arbeiderpartiet har gjort et godt valg både på landsbasis og i Oslo. Men takket være SVs katastrofevalg, lykkes det ikke Ap å omsette det gode valget i byrådsmakt i Oslo Rådhus. Det blir fortsatt borgerlig styre av hovedstaden.
nn I Groruddalen er det derimot fortsatt de røde som har velgernes tillit. Her står Arbeiderpartiet så sterkt i alle fire bydeler, at ikke en gang SVs velgerflukt kan true rødt BU-flertall i Alna, Bjerke, Grorud og Stovner. Det må oppleves som en stor tillitserklæring for Arbeiderpartiet, ikke minst for Jan Bøhler, som alltid har talt Groruddalens sak i Oslo Ap og i Stortinget og i forhold til regjeringen. Velgerne har nok bitt seg merke i at de har hatt en meget dyktig ambassadør for Groruddalen her, samtidig som det også har vært aktive og dyktige politikere i lokallagene til Ap.
nn Men det er ikke bare Ap som har dyktige BU-representanter i Groruddalens bydeler. Her er det tradisjon for å samarbeide på tvers av både partier og blokker. særlig når det er saker der det er nødvendig at Groruddalen opptrer med en stemme utad. Samtidig er det viktige saker der partiene skiller lag.
nn Det er i skrivende stund heller ingen umulighet at en ekte Groruddalspatriot blir Oslos neste ordfører. Venstre har gjort et meget godt valg i bystyret, og dermed seiler Kjell Magne Veivåg opp som en joker i forhandlingene. Som Venstres ordførerkandidat kan han fort bli aktuell som flertallets ordfører, i bytte mot byrådsmakt for Høyre og Frp.
nn Venstre er en mester i å bruke den politiske makt de får, og typisk nok snakker Veivåg om sine viktigste politiske saker når Lokalavisen spør om posisjonen. Ordførerjobben er en viktig politisk plattform. Det kan dreie seg om integrering, kultur og miljøpolitikk, sier Veivåg.
nn Det er i hvert fall ingen tvil om at en Venstre-ordfører fra Groruddalen og en regjering som har hatt vedvarende fokus på vårt lokalmiljø, gir grunn til optimisme for innbyggerne i Oslos mest folkerike område. Nå har velgerne sagt sitt, så er det opp til politikerne å innfri det de har lovt. Det blir fire spennende år med lokalpolitikk, og vi vil som tidligere spesielt følge det som skjer i bydelsutvalgene tett.
Her er det tradisjon for å samarbeide på tvers av både partier og blokker

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere