RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En reise gjennom «ismer»


Maleriet "Epoker" er akryl på lerret. 
FOTO: mAY LEIKANGER
Maleriet "Epoker" er akryl på lerret. FOTO: mAY LEIKANGER
Kunstner May Leikanger henter inspirasjon fra middelhavslandene. Nå stiller hun ut på Cafè Årstidene.

GAUSTAD: - Italia er jeg utrolig fascinert av. Det er noe med landskapet, husene og lyset der nede. Det ser man tydelig i bildene mine, sier Leikanger.

En lek med farger

Maleriene blir til mens hun jobber og kunstneren innrømmer at hun leker med fargene og formene inntil noe sitter.

- Det er en spennende prosess hvor man ikke riktig vet hvor man ender opp tilslutt. Jeg tror man lagrer erfaringer og inntrykk fra et langt liv og at de i mitt tilfelle gjerne kommer frem i kunsten, rett gjennom penselen, sier hun.

Inspirasjon i øyeblikket

Leikanger jobber både med akryl og olje og elsker varme farger. Hun ønsker ikke å sette seg selv i en spesifikk kunstsjanger, men maler det hun føler der og da.

- Jeg malte en gang et stilleben for så å dra på en vernissage hos en keramiker. Etter at jeg kom hjem fortsatte jeg på maleriet for så å oppdage at profilen til en av keramikerne var kommet med. Da hadde det satt jeg noe i hodet mitt som kom ut gjennom penselen, sier hun.Utstillingen kan besøkes i kafeens ordinære åpningstider tirsdager, onsdager og torsdager kl. 10.00-13.00. Siste visningsdag er 2. juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere