En reise i bilens verden

Mario Ernesto Soto har hentet inspirasjon fra Grünerløkka

Mario Ernesto Soto har hentet inspirasjon fra Grünerløkka

2. mai - 24. mai: Mario Ernesto Soto i Galleri Ramfjord. Her blir vi tatt med på en reise fra gamle veteranbiler på Grünerløkka, til gule drosjer i New Yorks og Barcelonas mange scootere.

 

 

 

 

Det er fotorealistisk kunst som står i fokus når Soto nå viser sine nye malerier og akvareller. I tillegg til å kikke etter gamle biler på Grünerløkka har Mario denne gangen tatt med kamera til Barcelona og New York.

Nøyaktig, tålmodig og utholden

Etter hver reise venter flerfoldige timer med arbeid i atelieret. Nøyaktighet, tålmodighet og utholdenhet er viktig for å oppnå et mest mulig naturtro uttrykk fra fotografiet til maleriet. Hans malerier er imponerende detaljert og utfordrer seeren med nye oppdagelser for hvert blikk man tar.

Mario Ernesto Soto har en bachelor i industridesign fra Barcelona. Han begynte å male biler med en tilfeldighet, men sier selv at motivvalget skapte en rød tråd fra design til kunst.

Maleriene er figurative palindromer der former gjentar seg i refleksjoner i vinduer, i en bygning, eller i lakken og støtfangeren på en gammel bil.

Mario Ernesto Soto

Mario Ernesto Soto (1974) utforsker den utbane fotorealistiske stilen. Mange av hans bilder er inspirert av 70 tallets fotorealistiske kunstnere.

Et maleri ser mindre ekte ut enn foto, men Soto maler bilder som ser ut som foto. Slik utfordrer han fotografiet som objektiv dokumentasjon av virkeligheten.

Soto deltatt på flere kollektivutstillinger i Galler Ramfjord og er et kjent navn blant galleriets publikum.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.