*Nettavisen* Nyheter.

En reise tilbake i tid

Da Leif Blix og Lars Nygaard gjestet Tveten gård fredag, var ikke året lenger 2008 - men 1962.

TVEITA: I deres cabaret om Ønskekonserten fikk publikum oppleve hvordan radioen i sin tid fungerte som et samlingspunkt for hele familien.
Det var duket for nostalgi på Tveten gård.

Barndomsminner

Publikummet på Tveten gård fikk fredag formiddag innblikk i hvordan en kveld foran radioen kunne fortone seg for en ung gutt. Da kom nemlig Leif Blix og Lars Nygaard på besøk med med sin cabaret om Ønskekonserten.

Artistene har reist rundt i 15 år og underholdt med konserter rundt forskjellig temaer, med erindring og nostalgi som den røde tråden.

Det som er spesielt med Ønskekonserten, er at det i en tid med radiomonopol ble lagt vekt på at alle skulle «få sitt», forteller Leif Blix til Lokalavisen Groruddalen.

Variert

Programmet startet gjerne med noen sanger for de små, som skulle legge seg tidlig. Så var det musikk for de voksne, en lett blanding av religiøse sanger, viser og klassisk musikk. Høydepunktet for de unge var gjemt til slutt, da det ble spilt moderne popmusikk, som for eksempel The Beatles.

Radioens musikktilbud på den tiden var langt i fra det enorme mangfoldet vi har å velge mellom i dag. Derfor var programmer som Ønskekonserten og 10 i skuddet svært populære, og noe gjerne hele familien kunne samles for å lytte til.

Latter og sang

Fredagens cabaret fulgte omtrent samme mønster som en typisk ønskekonsert. Leif Blix sang og underholdt mellom numrene, mens Lars Nygaard akkompangnerte på trekkspill.

Det var tydelig at flere kjente seg igjen i Blixs skråblikk på familielivet, for kommentarene hans vekket til stadighet liv i latteren på de frammøtte. Under klassikere som Lykkeliten og Alf Prøysens Blåbærtur var det også flere som sang med.

Konserten ble avsluttet med The Beatles's Yesterday, noe som kan passe bra til en cabaret med mimring i fokus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag