RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Én runde fra målet


Skjøt Røa videre: Guro Knutsen scorer her ett av sine to mål i målfesten mot NSA Sofia fra Bulgaria. Med storseieren sikret Røa et enkelt avansement til neste gruppespill i UEFA-cupen.
Skjøt Røa videre: Guro Knutsen scorer her ett av sine to mål i målfesten mot NSA Sofia fra Bulgaria. Med storseieren sikret Røa et enkelt avansement til neste gruppespill i UEFA-cupen.
Røa avanserte enkelt videre til neste runde i europacupen, men må spille opp mot sitt beste for å nå målet om kvartfinale.

DRAMMEN: Kvartfinale i denne turneringen har vært målet i hele år, forteller Guro Knutsen.

Røas landslagskant bidro sterkt til storseieren over NSA Sofia i den andre kampen i det første gruppespillet i UEFA-cupen. Med 7-0 i den kampen, og 2-0 mot finske Honka i den første, avanserte Røa enkelt videre. Nå venter det tyske storslaget Frankfurt i neste runde, i tillegg til Glasgow City og russiske Zvezda. De to beste lagene der går til kvartfinalen.

Nå er vi videre fra denne kvalikgruppa, og jeg har troen på at vi kan gå videre igjen. Vi har mange internasjonale spillere som er vant til å spille på dette nivået, sier trener Geir Nordby.

I første rekke ser det ut til at Røa må kjempe med Glasgow og Zvezda om å avansere sammen med sterke Frankfurt videre til kvartfinalen.

Frankfurt er nok klar favoritt, men jeg vet at skottene også holder et bra nivå, sier Nordby.

Sterk stall

Med en høst spekket av kamper både nasjonalt og internasjonalt, er Nordby fornøyd med at Røa har en sjeldent solid stall.

Dette er nok den beste stallen vi har hatt noen gang. Samtidig er vi alltid på utkikk etter spillere som kan forterke oss, forteller Nordby.

Siste nykommer i Røa er amerikanske Sarah Huffman, som var del av USAs 30-mannstropp før OL, men som ikke kom med i selve troppen til mesterskapet.

Hun kan absolutt være med og bidra. Nå har vi veldig mange gode spillere, fastslår Nordby som i går valgte å spare blant annet landslagsspiller Marit Fiane Christensen.

Elsker Røabanen

Guro Knutsen synes det er helt topp å ha en høst med europacupspill å se frem til.

Derfor var det også deilig at det løsnet i denne kampen. Jeg har vært i god fysisk form den siste tiden, men ikke fått det ut i kamp, forteller kanten.

Eneste som er trist for Guro og lagvenninnene er at kampene i UEFA-cupen blir spilt på Marienlyst i Drammen, siden Røabanen ikke er godkjent for spill i europacupen.

Jeg elsker å spille på Røabanen, så det er litt synd at kampene ikke går der, sier Guro.

Mot NSA Sofia fikk Røa-jentene terpet på offensivt spill.

Vi fikk bra trening i angrepsfotball. Det er også morsomt at 3-4-3-formasjonen fungerer så bra, fastslår Guro Knutsen.

PS! Neste runde i UEFA-cupen spilles i oktober. Også dét gruppespillet vurderer Røa å søke om å få arrangere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere