*Nettavisen* Nyheter.

En seier for hesteentuasiaster

I ti år har Trosterudstallen drevet på dispensasjon. På BU-møtet var politikerne samstemte om ridesenter i Alnaparken. Dermed ser det ut til at hesteentusiastene kan slippe jubelen løs - etter ti år.

Trosterud: Stemningen var god da Lokalavisen stakk innom Trosterudstallen.
Hyggelig og bra
- Vi synes dette er veldig, veldig hyggelig og bra. Det betyr veldig mye for saken sin del at de lokale politikerne er postive til ridesenter i Alnaparken, smiler Torill Halvorsen, en av instruktørene på Trosterudstallen.
Første januar 2006 stenges døra for godt på Trosterudstallen. Derfor er de 16 hestene der og de vel 250 brukerne av stallen ivrige etter å finne et nytt tilholdssted.
- Hvis det ikke blir en løsning på dette, kommer alle barna og voksne til å gråte, men nå ser det positivt ut. Det kommer til å bli et stort trykk på saken når den kommer opp til behandling i Rådhuset, fortsetter Halvorsen.
Ri året rundt
Og hvis det går den veien det ser ut til å gå nå, nemlig ridesenter i Alnaparken, blir dagens 16 hester fordoblet.
I løpet av de årene dagens stall har drevet på dispensasjon har det vært utredet blant annet på Tveten gård, 4H-gården og Alfaset gård - uten at det har blitt noen løsning.
- Videre drift her i stallen er helt uaktuelt. Hvis vi får ridehall i Alnaparken, kan alle ri året rundt. Handicappede som bruker dagens stall, kan ikke ri fra oktober til april. Med ny ridehall har de mulighet til å ri året rundt, forklarer Ingrid De Paoli.
I tillegg til ridehallen blir det kafe for alle i parken.
- Nå er vi 99,5 prosent sikre på at dette endelig kommer til å skje. Mye skal til for å vippe denne saken av pinnen nå. Det blir vanskelig for bystyret å gå imot når det er blitt anbefalt av BU-politikerne, samstemmer hesteentuasiastene.

Nå er vi 99,5 prosent sikre på at dette endelig kommer til å skje.
Ingrid De Paoli

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag