En skilsmisse for fremtiden

Røa Breddefotball og Dynamite Girls får egen økonomi. – Dette er mest fornuftig, sier Jon Tufte-Johnsen (t.v) og Harald Nickelsen.

Røa Breddefotball og Dynamite Girls får egen økonomi. – Dette er mest fornuftig, sier Jon Tufte-Johnsen (t.v) og Harald Nickelsen. Foto: FOTO:ANDREAS LINDBÆK

Røa spisser satsingen mot damefotball og skiller ut Dynamite Girls. – Vi trenger rent fokus, sier Jon Tufte-Johnsen.

RØA: Dynamite Girls har vært Røa ILs flaggskip de siste årene, og nå velger klubben å spisse satsingen som et ledd i profesjonaliseringen av klubben.

– Det stilles stadig større krav til et toppserielag i fotball for kvinner, og for at topp- og bredde skal få best mulig vekstvilkår velger vi å skille ut Dynamite Girls, sier styreleder i moderklubben, Røa IL, Jon Tufte-Johnsen.

Større fokus

Kort fortalt betyr det at Dynamite girls blir en egen juridisk enhet underlagt allianseidrettslaget Røa IL med et eget styre og egen økonomi.

– Det er et annet liv i Toppserien enn i breddeidretten. Vi tror de endringene her vil gjøre at vi får et bedre fokus og vi vil dermed gjøre ting bedre, sier Tufte-Johnsen.

Går i pluss

Forrige uke var det krisemøte i Norges Fotballforbund der økonomien til klubbene i Toppserien var i fokus. Alle klubbene unntatt Røa går i minus. Det at klubben skiller ut jentene fra breddeidretten i Røa vil ikke være negativt for klubben.

– Foreldrene vil nå vite at alle pengene de betaler til klubben vil gå til breddefotballen. Det at vi har hatt en daglig leder som har vært utrolig flink til å gjøre gode avtaler og dratt inn de pengene som skal til, samt den sportslige suksessen vi har hatt, gjør at vi har hatt en sunn økonomi, sier styreleder Harald Nickelsen.

Inkluderende klubb

Styrelederen påpeker også at Røa er en svært populær klubb for andre jenter.

– Det at vi har et godt miljø er allment kjent. Når vi henter spillere er det ikke sjekkheftet som avgjør at de vil spille for oss. Vi har også takket nei til gode spillere som vi ikke tror passer inn i klubben vår. I tillegg så må vi takke trener Geir Nordby som har vært her i 13 år og skapt en kontinuitet vi knapt ser i andre klubber, sier Harald.

Forbedringspotensiale

Fra og med neste år presenterer klubben Røa Ressurs, som er basert på frivillig arbeid.

– Vi ønsker å sette frivillighet i system. Nå er det en gjeng på 10-15 personer som er med hele tiden. Med å dele inn frivillighet i forskjellige bolker tror jeg at vi vil få med enda flere, sier Joachim Westher Andersen.

Søker daglig leder

Når klubben skiller seg ut fra breddeidretten nå ønsker klubben en ny daglig leder.

– Det er en meget allsidig og spennende jobb vi kan tilby. Vi er i topp tre i Norge og vi håper den nye lederen kan være med å utvikle klubben videre, sier Jon Tufte-Johnsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Fotball

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag