RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En skole med mer tid til læring

Vi må hele tiden forbedre norsk skole. Arbeiderpartiet vet at kvalitet koster. Tilstrekkelige ressurser er derfor avgjørende for å utvikle skolen videre.
Arbeiderpartiet vil bruke økte ressurser til å styrke fellesskolen og forsvare den offentlige skolen som en felles arena for alle uansett bakgrunn. Vi tror elevene blir best rustet til å møte et mangfoldig samfunn i en fellesskole hvor elevene har ulik bakgrunn, og ønsker ikke en utvikling med økt framvekst av private skoler. Arbeiderpartiet mener at private skoler må være begrenset til pedagogiske eller religiøse alternativer, og vil derfor gjennomgå støtteformer og endre dagens privatskolelov.
Vi vil arbeide for å forbedre læringsmiljøet og kunnskapsnivået i skolen ved å styrke lærernes og skoleledernes kompetanse. Den viktigste forutsetningen for å lykkes i å skape en god skole er gode lærere og mindre undervisningsgrupper. Arbeiderpartiet vil derfor arbeide for at kontaktlærere ikke har ansvar for mer enn 15 elever i grunnskolen. Vi vil investere mer i videre- og etterutdanning av lærere, og sette i gang et målrettet arbeid for å styrke lederkompetansen blant rektorene.
Samtidig vil Ap innføre lengre skoledag for elevene i barnetrinnet. Det økte timetallet bør brukes til å styrke elevens grunnleggende ferdigheter i de sentrale skolefagene, til leksehjelp og til lek og fysisk aktivitet hver dag. Vi vil bygge kunnskapssamfunnet!

Karin Yrvin
Stortingskandidat for Oslo Ap
Dag Harlem Stenersen
Leder av Universitetets Ap-lag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere