Gå til sidens hovedinnhold

En slags teaterlek

Beate Eriksen fra Holmenkollen stortrives i rollen som leder og instruktør for teaterlinjen på Steinerskolen.

BÆRUM/HOLMENKOLLEN: En snau halvtime før siste forestilling av stykket "Et drømspill" er det spent stemning bak scenen på Steinerskolen i Bærum. Et par elever synger, en danser og flere går igjennom replikkene. Eriksen på sin side sørger for at alle er klare for å gi alt, for det kreves intet mindre.

Det har vært slitsomt, spennende og morsomt å jobbe med dette stykke. Jeg føler at vi har lært veldig mye, og det skyldes i stor grad entusiasmen og kunnskapene til både Beate Eriksen og Morten Borgersen, sier Jens Martin (17) som er skuespiller i stykket.

Gi og ta

I arbeidet med "Et drømspill" har Eriksen hentet inn Morten Borgersen, som frem til 2008 var teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen.

Med to instruktører som begge har klare meninger er det klart det blir litt gi og ta, men jeg synes det har gått svært bra, sier Eriksen.

Jeg har stor respekt for det arbeidet Morten har gjort, og selv om det har blitt noen diskusjoner har det ikke blitt noe slossing, sier hun lattermildt.

Flere manus på bordet

Begge understreker at det har vært en betydelig jobb og at en rekke manus har vært på bordet.

Vi har klippet og limt for å komme frem til det endelige resultatet. En slags teaterlek, hvor elevene selv har funnet kostymer og rekvisitter, sier Eriksen.

17- åringene Viktoria, Andreas, Sara, Iwona, Sheela, Fredrik, Jens Martin og Anitra har kommet tett på hverandre gjennom øvelsene til stykket.

Jeg bor i Moss og reiser frem og tilbake hver dag for å kunne være med her. Det er langt, men absolutt verdt det. Det finnes også andre i gruppen som reiser langt, sier hun og sikter til Fredrik, som pendler fra Toten.

Fra barn til voksne

Elevene ved andre året på teaterlinjen synes det var spennende å gripe fatt i et voksent stykke etter å ha satt opp barneteateret "Trollspeilet" i fjor.

Det er gøy å få lov å utfordre seg selv litt og det gjør man virkelig i dette stykket, avslutter Viktoria.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre