RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barne- og ungdomsarbeider Trine Kasa foran matbordet i Bakkehavn barnehage, her sammen med Felix (f.v.), Harald og søstrene Rihab og Hibah.
Barne- og ungdomsarbeider Trine Kasa foran matbordet i Bakkehavn barnehage, her sammen med Felix (f.v.), Harald og søstrene Rihab og Hibah. Foto: Alle foto: Nina Schyberg Olsen

En smak av verden

Bakkehavn barnehage vartet opp med et imponerende matbord da de inviterte store og små på Internasjonal dag.

ABILDSØ/LANGERUD: I anledning FN-dagen 24. oktober arrangerte Bakkehavn barnehage nettopp Internasjonal uke. Som et ledd i dette inviterte de onsdag 20. oktober til Internasjonal dag med åpent hus for familie og venner av barnehagen.

14 nasjonaliteter

Barnehagen har 75 barn av 14 forskjellige nasjonaliteter, noe som gjenspeilet seg i menyen da foreldrene fikk i oppdrag å ta med seg en matrett fra eget hjemland.

På bordet sto alt fra helnorsk brunost og rakfisk, til mat fra blant annet Pakistan, Sri Lanka, India og Kurdistan.

Her var spennende gryteretter, samosa, deilige kyllingspyd og mange andre retter som fristet.

Flagg og nasjonaldrakter

Store og små smakte seg gjennom verden, samtidig som de fikk et lite innblikk i hva barnehagen har jobbet med den siste tiden.

– Vi har snakket mye om ulike kulturer, for eksempel mat, flagg og nasjonaldrakter. Og så har vi blant annet lært å telle til tre på ulike språk, forteller barne- og ungdomsarbeider Trine Kasa.

Rettigheter

Barnehagen har også fokusert på barns rettigheter.

– For de minste gjelder det å gjøre det så enkelt og forståelig som mulig, som at man for eksempel skal få plaster hvis man slår seg, forklarer Trine Kasa.

Innsamling

Internasjonal dag i Bakkehavn barnehage ble avsluttet med innsamling til Unicef. Her kom det inn 1600 kroner til det gode formålet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere