En stein for Kuben

grunnstein: Byrådsleder Stian Berger Røsland fikk æren av å legge grunnsteinen for Kuben. Han får hjelp av Cafer Demir og Anders Bjerknes.

grunnstein: Byrådsleder Stian Berger Røsland fikk æren av å legge grunnsteinen for Kuben. Han får hjelp av Cafer Demir og Anders Bjerknes. Foto: ALEXANDER SYNSTAD

Kuben Yrkesarena i Kabelgaten blir landets største og moderne av sitt slag. Nå er grunnsteinen lagt.

BYDEL BJERKE: Med vanndrå per dryppende fra betongskjelettet, la byrådslederen ned en historisk grunnstein. Kuben er et gigantprosjekt til to milliarder kroner.

Del på Facebook

Foruten selve Kuben videregående skole, skal bygget også inneholde Fagskolen i Oslo og Lærlingsenteret for byggfag. Totalt vil 1350 elever strømme inn og ut av Kuben når den åpnes i 2013. Og det på velvoksne 40.000 kvadratmeter. Samtidig med dagens seremoni ble det også undertegnet en formell

Les også: Ut med Kabelgata, inn med Kuben

samarbeidsavtale mellom Byggenæringsens Landsforening(BNL) og Utdanningsetaten. Avtalen går på utvikling av fag- og yrkesopplæringen for byggfagene.

Les også: Gigantskole i ferd med å reise seg på Økern

– Blir et flott bygg

Anders Bjerknes, representant for studentene, tror Kuben blir et flott bygg.

– Og jeg håper det nye teknologisenteret vil innfri forventningene.

Elevene ved Sogn videregående blir flyttet over til Kuben i 2013. Elevrådsleder Cafer Demir tror det blir en fin og ny arena for læring.

– Jeg har god tro på at det blir en skole. Og jeg tror det blir en fargerik skole, sa Demir.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.