RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En stor mann takker for seg

Å sitte i et idrettsstyre som frivillig er et ærefullt oppdrag, og veldig ofte følger mye ansvar med på disse vervene. For Lyns eks-leder Sveinung Lunde ble det veldig mye mer enn han hadde tenkt seg, men angre på noe, det gjør han ikke.

Forrige torsdag avholdt klubben sitt årsmøte, og der ble det klart at Sveinung Lunde valgte å trekke seg grunnet sykdom i nær familie. For Lyn betyr det at man mister et menneske som har jobbet mange tusen timer gratis, og fått lite ros for jobben han har gjort.

Lunde har så absolutt vært en av kontinuitetsbærerne i klubben, og har sittet som leder i fem perioder. I løpet av denne perioden har han opplevd et samarbeid med fem daglige ledere, og fem trenere, med andre ord altfor mange. Derfor merket jeg på Sveinung da jeg snakket med han for noen uker siden, at han var veldig glad for at vi har Henning Berg i klubben. Henning representerer en skikkelighet og en stabilitet denne klubben har trengt lenge.

For det er ikke til å stikke under en stol at saken mot Morgan Andersen som pågår i det norske rettssystemet tærer på frivillige krefter, og heller ikke er spesielt heldig for klubben. Riktignok er ikke Lyn en formell part i saken, men klubbnavnet blir trukket med hver gang temaet dukker opp. For Lunde er nok "Mikel-saken" den ene tingen han kunne vært foruten i sin tid som leder.

Han er en ryddig og dyktig leder, og han er sympatisk mann som alltid har tid til alle. For det er slik hans ettermæle vil være for oss som har jobbet med han.

Foruten "Mikel-saken" har Lunde brukt mange timer på alt det andre et styrelederverv går ut på, det være seg representasjonsmiddager med andre toppklubbers styrer, eller håndteringen av andre mer eller mindre utfordrende situasjoner, både internt og eksternt.

I samme åndedrag vil jeg også benytte anledningen til å takke Lars Henrik Solli og Ståle Stokke for den jobben de har gjort. Nye habilitetsregler gjorde at de ikke kunne fortsette i styret, og det er synd at man mister kompetente folk.

Derfor var det ekstra hyggelig å se hvilke nye navn som har kommet inn. Erik Riste ønskes velkommen som ny styreformann, mens Bente Lier blir nye nestleder. I tillegg har vi fått inn kapasiteter som Oddbjørn Lende, Hermann Billung, og Kaare Falkenberg, alle Lyn-supportere som innehar viktige og ansvarstunge verv på sine arbeidsplasser.

Derfor er jeg ikke bekymret med tanke på fremtiden. Alle gode ting må ta en slutt, og for Sveinung Lunde stoppet det etter fem år.

Fem gode år for hans del, noe hele klubben er takknemlig for. God helg!

Joachim Westher Andersen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere