RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En stor og viktig dag

I dag er det en stor dag for mange foreldre og barn i våre bydeler. I dag begynner våre seksåringer på skolen for aller første gang. Alle andre tar steget opp et klassetrinn, og etter en lang sommerferie er nok de fleste klare for å ta fatt på et nytt skoleår igjen.

Det er ikke mange øyeblikk i livet som huskes bedre enn nettopp den første skoledagen. Proppfull av forventning og glede, men som regel også en god porsjon engstelse, møter barna opp til første dag. Det er en helt ny verden, og en overgang fra barnehagens trygge verden hvor ingen får gå utenfor porten uten å holde en «godkjent» voksen i hånda. Foreldrene er kanskje de som er mest spente, og som nå må gi fra seg mer av kontrollen, og håpe at poden kommer til å klare seg godt og trives på skolen.

Alt med skolen er spennende, sier Celia Kvanmo-Atabong, en av dagens førsteklassinger, til Nordstrands Blad. Og det er jammen sant, i mer enn en forstand.

Skolene i våre bydeler er stort sett godt rustet med flinke og engasjerte lærtere, gode SFO-ordninger og gode ledere som passer på at elevene har det bra. Den bygningsmessige standarden er svært varierende, noen steder er skolene helt nye, andre trenger sårt til nødvendig vedlikehold.

Både når det gjelder det fysiske og sosiale miljøet på skolene, så er det en utfordring å følge med. Alle vet at elever kan bli plaget og mobbet, og at det er noe av det verste som kan ramme et barn. Da må barn og foreldre forvente at skolen tar tak i problemene og rydder opp. Det viser seg at det ikke er noe annet enn konstant fokus på problematikken som hjelper, og de som tenker forebyggende fra skoledag nummer en er de skolene som har best resultater.

Det fysiske læringsmiljøet betyr også mye, det er ikke morsomt når elever ikke orker gå på toalettet på skolen en gang, fordi forholdene er så dårlige. Eller når skolematerialet ikke er byttet ut på flere tiår.

Derfor oppfordrer vi foreldre til å engasjere seg i forholdene ved sine barns skole. Bli med i FAU, møt opp på foreldremøtene, og si fra når du ser noe som ikke er riktig. Skoleårene er de viktigste årene av alle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere