RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En stor seier for Alnaelvas venner

Alnaelvas venner er i medvind for tiden. Regjeringen har bevilget 5,5 millioner kroner for gjenåpning av elven og foreningens leder de siste årene er blitt tildelt bydelsprisen.

Alna: Karin Gullichsen er leder i Alnaelvas venner. Hun har tatt seg fri fra vervet, men lover å komme tilbake til foreningen. Gullichsen var tydelig rørt over å få bydelsprisen. Prisen ble delt ut på BU-møte sist torsdag.
- Jeg skal kjøpe meg en ny fiskestang for premiepengene. Jeg gleder meg til den dagen det er ordentlig fisk i Alna, sier hun.

Mye skal til

Alnaelva har fått mye oppmerksomhet i den siste tiden. Både bydelen og Oslo kommunen er innstilt på å gjennåpne elva. Lederen av foreningen er glad for en slik innstilling.
- Vi i Alnaelvas venner opplever både bydelsprisen og bevilgningen fra regjeringen som en stor seier. Ikke bare for oss men for hele Groruddalen, sier Karin Gullichsen.
Selv om regjeringens bevilgning på 5,5 millioner kroner ikke er småtteri, mener Gullichsen at det skal mye mer til før elva er levende igjen.
- Det er en flott elv som fortjener å bli levende igjen. Denne bevilgningen i seg selv er ikke tilstrekkelig men det viser en positiv innstilling fra regjeringens side. Det er viktig at det blir flere som er med for at vi skal ha en levende Alnaelv igjen.

Få troende

Foreningen Alnaelvas venner ble startet for en stund tilbake av ti ildsjeler. Siden den gang har det skjedd mye. I dag er dette en viktig del av Groruddalens foreningsliv.
- I begynnelsen var det relativt få som trodde at det går an å gjøre noe med Alnaelva. Nå er det helt på det rene at engasjementet nytter.
Foreningen er i medvind men det betyr på ingen måte at jobben deres er ferdig.
- Det er en del folk som slår ring rundt Alnaelva. Vi i foreningen er med på prosessen for å gjenreise elva. Det er viktig at også flere er med. Elva har en stor betydnign for bydel Alna, men også for hele Groruddalen, sier Karin Gullichsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere