RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NYFØDT: Fødselen for drøye 2000 år siden er en kjent historie, og har bliott til en strålende historie i Mortensrud kirke. F.v. : Gjeter (Siri Bangen), Josef (Tords M. Holm), Maria med Jesu-barnet (Anna Willassen), Herbergevertinnen (Fauna Michaela Kirkesæther) og gjeterne (Ole Kristian Veidal Sæther og Mads Lammer).
NYFØDT: Fødselen for drøye 2000 år siden er en kjent historie, og har bliott til en strålende historie i Mortensrud kirke. F.v. : Gjeter (Siri Bangen), Josef (Tords M. Holm), Maria med Jesu-barnet (Anna Willassen), Herbergevertinnen (Fauna Michaela Kirkesæther) og gjeterne (Ole Kristian Veidal Sæther og Mads Lammer). Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

En strålende historie

For tredje året på rad har vi i Mortensrud kirke på siste søndag i advent blitt tatt med drøye 2000 år tilbake i tid til den store fødselen.

MORTENSRUD: Og igjen ble forestillingen «Strålende jul» en strålende opplevelse.Da Birgit Grydeland for tre år siden tok initiativet til dette julespillet, var det mange som var spent på om det var nok lokale krefter til en slik oppsetting.

Nå har vi nok en gang fått se at Mortensrud er så heldig å ha sangere og skuespillere i alle aldre, menigheten har musikalske krefter, og de har folk som både kan lage kulisser, kostymer og som kan styre teknikken.

KLIKK HER, OG SE BILDESERIE FRA FORESTILLINGEN

Fantastisk

Til sammen har kirken igjen vært åsted for historien som alle kjenner, men som i Mortensrud-oppsetting er like fantastisk hver gang.

Helt fra keiser Augustus (Per Roar Øgaard) leser sin befaling, Maria og Josef (Anna Willassen og Tord M. Holm) bli innskrevet og går på jakt etter et sted å overnatte til fødselen, og presentasjon av barnet, er det en gjennomført flott forestilling.

Vi får møte gjeterne, de små lamungene, engelen Gabriel (Marte Rørvik Ryen) og de tre vise menn som i år de lokale prestene Trond Løberg, Espen Andreas Hasle og Alexander Colstrup tok rollene til.

KLIKK HER, OG SE BILDESERIE FRA FORESTILLINGEN

Mye sang

Og ikke minst bæres forestillingen av mye sang og spill. Knøttekoret, Bjørnebærene, barnegospelen, Mini-Tenklubben, Ungdomsfellesskapet, Eldretreffen og Mortensrud kirkekor bidro alle med sitt. Og utenfor stilte Mortensrud-speiderne med gløgg og pepperkaker.

Alt i alt en meget trivelig søndagskveld hvor julestemningen sto meget høyt.

– Jeg er utrolig stolt av dere alle sammen, sa sogneprest Trond Løberg etter de to forestillingene sist søndag.

Og både han og de mange fremmøtte gleder seg til neste års «Strålende jul».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere