*Nettavisen* Nyheter.

En studentenes mann

Olav Meidell Trovik fikk en vei oppkalt etter seg i et passende miljø. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Olav M. Trovik var opptatt av Oslo-studentene, og mange av dem kan fortsatt ikke unngå ham den dag i dag.

KRINGSJÅ: Olav M. Troviks vei går fra Sognsveien og gjennom Kringsjå studentby. At veien, som ble navnsatt så sent som i 1992, er kalt opp etter mannen med mellomnavnet Meidell, er ikke tilfeldig.

Han levde nemlig fra 1920 til 1987 og var direktør for Universitetet i Oslo fra 1962, og medlem av styret i Studentsampskipnaden. Trovik var dermed i sitt yrkesliv vant til å omgås studenter.

Veien som bærer hans navn gjør det sammen. Den er en hyppig brukt ferdselsvei for studenter, da Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) har ikke mindre enn 1592 hybler og leiligheter (ifølge sio.no), som etter sigende skal ha kapaitet til 2400 studenter, i Kringsjå Studentby.

Studentbyen med de høye blokkene ble anlagt i tidsrommet 1966-70 og tegnet av arkitektene Norstein og Nicolaysen. Den har i følge Oslo Byleksikon 17 hus, inkludert velferdsbygning, og inneholder butikk med postkontor, restaurant og barnehager.

Olav M. Trovik mottok Ridderordenen i 1955 og Kommandørordenen i 1964 fra Juristforeningen, den største studentforeningen ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.