RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En studentenes mann


Olav Meidell Trovik fikk en vei oppkalt etter seg i et passende miljø. 
Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Olav Meidell Trovik fikk en vei oppkalt etter seg i et passende miljø. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Olav M. Trovik var opptatt av Oslo-studentene, og mange av dem kan fortsatt ikke unngå ham den dag i dag.

KRINGSJÅ: Olav M. Troviks vei går fra Sognsveien og gjennom Kringsjå studentby. At veien, som ble navnsatt så sent som i 1992, er kalt opp etter mannen med mellomnavnet Meidell, er ikke tilfeldig.

Han levde nemlig fra 1920 til 1987 og var direktør for Universitetet i Oslo fra 1962, og medlem av styret i Studentsampskipnaden. Trovik var dermed i sitt yrkesliv vant til å omgås studenter.

Veien som bærer hans navn gjør det sammen. Den er en hyppig brukt ferdselsvei for studenter, da Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) har ikke mindre enn 1592 hybler og leiligheter (ifølge sio.no), som etter sigende skal ha kapaitet til 2400 studenter, i Kringsjå Studentby.

Studentbyen med de høye blokkene ble anlagt i tidsrommet 1966-70 og tegnet av arkitektene Norstein og Nicolaysen. Den har i følge Oslo Byleksikon 17 hus, inkludert velferdsbygning, og inneholder butikk med postkontor, restaurant og barnehager.

Olav M. Trovik mottok Ridderordenen i 1955 og Kommandørordenen i 1964 fra Juristforeningen, den største studentforeningen ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere