RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En sunn sjel i et sunt legeme

Norges første idrettsbarnehage åpnes på Ekeberg den 7. august. Barnehagen skal lokaliseres i Osloidrettens hus på Ekeberg.

Ekeberg: Vi ønsker å ta for oss det grunnleggende motoriske og fokusere på balansen mellom aktivitet, hvile og kosthold. Det er viktig å påpeke at dette ikke er en barnehage for idrettsbroilere. Vi ønsker at barnehagen skal legge et grunnlag for et sunt og aktivt liv, forteller eieren av den nye barnehagen, Beate Amdahl-Skorpen.

Tidligere verdensmester

Amdahl-Skorpen er tidligere to ganger verdensmester i styrkeløft fra 1993 og 1994. Etter idrettskarrieren har hun blant annet drevet familiebarnehage i to år og hun har også jobbet i legemiddelfirmaet Lundbeck i 14 år. Idrettsbarnehagen er en drøm hun har brygget på lenge og sammen med Anette Hegna Gundersen som blir barnehagens styrer, har Amdahl-Skorpen nå klart å gjøre drømmen til virkelighet. Ekeberg Idrettsbarnehage AS vil være for barn mellom halvannet og seks år og har kapasitet til 48 barn fordelt på tre avdelinger. Barnehagen er privat, men har kommunal garanti. Blant de elleve ansatte finnes det tre idrettspedagoger og tre pedagogiske ledere. Barnehagen åpner altså den 7. august og søknadsfristen går ut 7. juni.

Vi oppfordrer foreldre med barn født i 2001 og 2002 til å søke. Det er fint å ha en jevn fordeling av barn i forskjellige aldre, opplyser Amdahl-Skorpen.

Ekeberg

Det vil ikke være mangel på plass til å boltre seg på da barnehagen leier 400 kvadratmeter med plass i Ekeberghallen. I tillegg er det selvsagt uante muligheter i nærområdet. Barnehagen skal blant annet samarbeide med EKT Rideskole i forhold til at barna kan få lære å ri og praktisere terapiridning.

Terapiridning er noe av det beste som finnes for å bedre motorikk, forteller Amdahl-Skorpen og presiserer at barnehagen har seks plasser reservert for funksjonshemmede barn. Barnehagens styrer, Anette Hegna Gundersen, er selv fra Ekebergområdet og er begeistret for mulighetene stedet har å tilby.

Det er ikke nødvendig å reise langt for å dra på turer når man har Brannfjellskogen, Ekebergsletta, Byskogen og EKT som nærmeste nabo, smiler Gundersen begeistret. Hun har selv idrettsbakgrunn fra det lokale håndballmiljøet i BSK og har i tillegg til førskoleutdanning bakgrunn i barneidrett. Både Hegna Gundersen og Amdahl-Skorpen presiserer at de vil inkludere hele rammeplanen for barnehager i det pedagogiske programmet og de ønsker ikke å ekskludere andre fagområder som musikk, tall og språk.

Men i tillegg til disse fagområdene, har vi en visjon om motorisk grunnlære, forteller den tidligere verdensmesteren i styrkeløft.

Etterspørsel

Amdahl-Skorpen opplever at det er stor interresse og etterspørsel:

- Ja, det er over 450 barn uten barnehageplass bare i denne bydelen. Men mange søknader kommer også fra foreldre som ønsker å overflytte barna fra andre barnehager. De liker konseptet og ønsker noe nytt.

Det er tydelig at Amdahl-Skorpen og styreren Hegna Gundersen er ambisiøse og har høye målsetninger : - Vi har som mål å bli Norges beste barnehage, smiler Amdahl-Skorpen. Anette Hegna Gundersen presiserer at de med en slik målsetting ønsker å skape stolthet:

- Vi vil ikke at våre ansatte skal si at de "bare" jobber i barnehage. Dette er så viktig arbeide, og vi håper at det å ha som mål å være best vil gjøre at de ansatte blir stolte av jobben sin.

Ideen bak

Ekeberg Idrettsbarnehage er den første av sitt lag i Norge.

Men flere idrettsbarnehager kommer til å åpne her til lands i løpet av kort tid, blant annet i Kristiansund og Trondheim. Vi ønsker å samarbeide med disse når de åpner, opplyser Amdahl-Skorpen. Ideen bak idrettsbarnehagene kommer opprinnelig fra Danmark hvor slike barnehager har blitt drevet i ti år. Det spesielle med konseptet er at de ansatte i barnehagen får sertifisering. Etter ett år med kursing blir den ansatte "idrettsbarnehagekvalifisert" og mottar diplom.

Alle måltider vil bli tilberedt i barnehagen og vi ønsker å legge stor vekt på frukt og grønnsaker. Vi har en avtale med Barma om ukentlige leveranser og de kommer også til å kurse våre ansatte i hvordan man tilbereder og kutter grønnsaker og frukt for å gjøre dem mest mulig innbydende for barn, forteller Amdahl-Skorpen og legger til at de ønsker å bruke eksotiske vekster som utgangspunkt for å lære om fremmede kulturer.

Idrettsbarnehagen er ikke en fotballskole eller en friidrettsskole, men vi ønsker at barna skal lære seg å bli glad i å bruke kroppen. Målet er å lære barna å ta vare på kroppen sin ved å bruke riktige bevegelser og ved sunt kosthold. Livsstilsykdommer som før var forbeholdt voksne og eldre mennesker som fedme og diabetes blir nå mer og mer vanlig blant barn. Vi ønsker ikke å ta fra barna pc'en, men vi ønsker at de skal sette pris på å være aktive også, konkluderer den sportye, nybakte barnehageeieren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere