*Nettavisen* Nyheter.

En takk fra oss i avisen

I dagens avis tar vi et lite tilbakeblikk på 2008. Det ble et begivenhetsrikt år for Nordstrands Blad sitt nedslagsfelt. Og vi forsøkte å være til stede der det skjedde.

En lokalavis har mange funksjoner. Den skal være med på å skape en lokal identitet. Dette gjøres blant annet ved å være tilstede for å fortelle leserne om felles kulturbegivenheter, hendelser i skole og barnehage, det som skjer på idrettsarenaene og viktige forhold innenfor lokalpolitikken og i det lokale næringsliv. Ingen kan være tilstede over alt hele tiden, men det er et mål at de som ikke er tilstede kan få lese om de viktigste hendelsene i sitt lokalmiljø i Nordstrands Blad.

Når det gjelder viktige politiske saker som kommer til behandling i bydelsutvalgene, ønsker vi å fortelle om sakene i forkant, slik at de som ønsker det selv kan engasjere seg i debattene før vedtakene fattes. Og vi følger selvsagt selve den politiske behandlingen, og fortsetter debatten etter møtene.

Vi tror vi har hatt en viktig funksjon også i 2008. Nordstrands Blad leses nå i snitt av rekordmange 59.000 avislesere hver uke, og dermed så er lokalavisen mer lest enn både Aftenposten, VG og andre aviser i våre tre bydeler. Det betyr at de som bor i bydelene Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand er opptatt av det som skjer lokalt, og ønsker å følge med i sin lokalavis.

Flere av de sakene vi omtaler er også omstridte. Familien Solheims kamp for å få en strålefri hverdag var en sak som fikk mye oppmerksomhet, og mor Ida Solheim mener det er medienes fortjeneste at saken fikk sin løsning. Debatten rundt deponiet ved Malmøykalven har rast videre i 2008. I bydel Østensjø har mye handlet om barnehageutbygginger og den nye fjernvarmetraseen langs Østensjøvannet. I bydel Søndre Nordstrand har de ulike utvidelsene ved Energigjenvinningsetaten på Klemetsrud satt sitt preg på diskusjonene i 2008.

Hva som vil prege 2009 vet vi ennå ikke, selv om vi har noen ideer. Vi håper du som leser fortsetter å følge med i Nordstrands Blad og noblad.no, og at du fortsetter å tipse oss for å fortelle om de små og store sakene som berører deg og ditt nærmiljø. Et godt, nytt avisår ønskes!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.