RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håkon Haugli (Ap) og Nikolai Astrup (H) var uenige om mangt, men holdt høyt saklighetsnivå. Foto: Vidar Bakken
Håkon Haugli (Ap) og Nikolai Astrup (H) var uenige om mangt, men holdt høyt saklighetsnivå. Foto: Vidar Bakken

Én ting var de enige om

Astrup (H) og Haugli (A) møttes til debatt.

LILLEAKER: Da ord styrer introduserte stortingskandidatene som østkantslampen Håkon Haugli og vestkantsnobben Nikolai Astrup, ville noen tro at det skulle bli høy temperatur i duellen. Slik ble det ikke. Piggene stakk lite ut i Kaktus restaurant på Lilleaker, men noen stikk ble tildelt her og der.

Røatunnel

Begge kandidatene står på kampplass på sine partiers Oslolister. Hovedtemaene var samferdsel og kriminalitet. Haugli og Astrup var enige om at Oslopakke 3 med E18 i tunnel og prioriteringen av Røa-tunnel sto fast.

Begge var enige om nødvendigheten av utbygging av kollektivnettet. Astrup mente det var nødvendig med Offentlig/privat samarbeid (OPS) for å få fortgang i blant annet Røa-tunnel. Haugli understreket nødvendigheten av innfartsparkering til Oslo for å få bukt med biltrafikken mot sentrum.

Redusert skjenketid

Kandidatene var også enige om at Oslo trenger mer politi, samtidig som de kritiserte henholdsvis dagens regjering og forrige regjering for dagens uholdbare forhold i Oslo. Haugli mente at skjenketiden i sentrumsområdene bør kuttes med en time, noe politiet også har ønsket, for å bukt med noe av volden.

Astrup var ikke villig til å prøve dette, etter spørsmål fra publikum. Han mente at det ikke forelå entydige erfaringer på at redusert skjenketid førte til redusert vold og at løsningen var bedre kontroll rundt de «verste» skjenkeområdene.

Astrup ville ha samme modell som Stockholm med hensyn til nulltoleranse for småkriminalitet. Han møtte kritikk fra publikum, som mente at byrådets bruk av vektere for å bekjempe narkotikaomsetningen i enkelte områder bare førte til at omsetningen belastet andre områder i stedet. Astrup viste til at det var en nødssituasjon og ikke ønskelig, men at mangelen på patruljerende politi var avgjørende.

De to kandidatene var som vanlig ikke enige om effekten av sykehjemsetat og hvor stort behovet er for nye sykehjemsplasser. Haugli ville ha driften av sykehjemmene tilbake til bydelene.

Bestumkilen

En rekke temaer ble berørt og publikum var sterkt engasjert i debatten. Når det gjaldt lokale forhold vile» årets Ullernbeboer» Alf Gervin vite om stortingskandidatene støttet en 1100-metersbane for roere og padlere i Bestumkilen. Astrup svarte tydelig ja på dette, mens Haugli personlig støttet banen, men kunne ikke garantere for parties endelige syn på dette.

Lokallagene for Høyre og Arbeiderpartiet takket Kaktus, som klarte å legge forholdene utmerket til rette med lokale, lydanlegg og hyggelig vertskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere