Gå til sidens hovedinnhold

En tradisjon med fart i

Bøler-karusellen Ulsrudvann Rundt er fortsatt meget populær. Sist uke var det til og med rekorddeltagelse i den tradisjonsrike karusellen.

ULSRUDVANN: – Her kan alle være med, uansett nivå. Vi har holdt på med dette siden en gang på 80-tallet, sier Bøler-leder Per Inge Østmoen.

Han er naturligvis godt fornøyd med at løpskarusellen fortsatt er i vinden.

– Vi hadde med 33 løpere sist, og det er ny rekord. Bøler og Rustad er ikke overraskende best representert, men også Oppsal stilte med mange løpere. Fra Oppsal er det også gøy at det kommer en del utøvere fra andre idretter; normalt har det vært flest langrenns- og friidrettsutøvere som har vært med, sier leder Østmoen.

Ulsrudvann Rundt løpes i en trasé på rett i underkant av tre kilometer. Start og mål er på grusveien som går mellom Haraløkka og Østmarksetra.

Aktive brødre

Brødrene Tobias (11) og Fabian Strøm (9) er blant de ivrige som er med på karusellen jevnlig.

– Vi har vært med begge gangene i år, og har stort sett vært med tidligere år også. Det er gøy å være med på konkurranser, samstemmer de.

Tobias og Fabian er aktive gutter, og trener så ofte de kan. For å komme seg til Ulsrudvann Rundt pleier gutta fra Hellerud å ta sykkelen fatt.

– Vi satser mest på ski og sykkel. Nissan Cup er en fast cup vi konkurrerer i når det gjelder sykling, forteller gutta.

De liker også å løpe fort, og Ulsrudvann Rundt regner de med å løpe flere ganger i år.

– I tillegg deltar vi på Nøklevann Rundt, som også Bøler arrangerer.

Ulsrudvann Rundt synes Tobias og Fabian er en passe hardløype.

– Det er en bakke i starten, men ellers er runden passe tøff, sier de.

Få jenter

Sist uke var det som nevnt rekorddeltagelse, men det var gutta som var i overtall. Av 33 startende var det bare 3 jenter.

– Hyggelig at også jentene er med, men vi skulle gjerne hatt flere. Det er lett å være med her siden det ikke er noe forhåndspåmelding, sier Per Inge Østmoen.

Ulsrudvann Rundt arrangeres annenhver torsdag gjennom hele friidrettssesongen, med unntak av sommerferien. Siste løp går av stabelen 16. september.

– Det er også spennende å se om noen snart setter ny rekord. Yngvar Kristiansen – den tidligere orienteringsløperen – har løyperekorden på 9.03. Den har stått siden 1986, sier Østmoen.

Aktiv arrangør

Den beste tiden sist torsdag var 10.45. Den var det Bøler-mannen Trond Olav Berg som sto for. Nummer to ble klubbkameraten Hermann Bruun med 10.53, og fire sekunder bak der igjen kom Keino Valstad – også han fra Bøler.

Beste jente ble Rustads Oda Solvoll, som ble klokket inn på 14.00.

Per Inge Østmoen synes det er gøy Bøler markerer seg på arrangementsfronten.

– I tillegg til denne karusellen har vi allerede arrangert to barnestevner på Trasop i år. Bølerstafetten hadde vi også nylig, der hele 16 lag stilte. På høsten arrangerer vi Nøklevann Rundt, sier Østmoen.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto