*Nettavisen* Nyheter.

«En trygg by»

I 37 år tjenestegjorde jeg som politimann i Oslo, hvorav fem år i Manglerud politidistrikt, som bydelspolitimann med ansvar for Lambertseter, Nordstrand og Søndre Nordstrand.

I 1969 flyttet jeg inn på Skullerud som medlem av Politiets Selvbyggerlag, og har siden bodd der fordi jeg har trivdes helt utmerket. Men som medlem av et parti, Venstre, ønsker jeg å gjøre enda mer for bydelen og hovedstaden.

Siden jeg sluttet i politiet synes jeg å ha opplevd at byen og vårt distrikt har blitt hjemsøkt av mer kriminalitet og vold. Dette ønsker Venstre å gjøre noe med ved blant annet å få mer politi i gater og veier, i nær kontakt med publikum.

Vi ser at myndighetene i byen vil sette ut vektere til å patruljere der politiet selvfølgelig skulle være å inngi trygghet og sikkerhet for borgerne.

Dette er en utvikling som gir grunn til stor bekymring, og er et resultat av at regjering og justisminister ikke gir nok midler til politiet. Derfor går Høyre/Frp-byrådet til den løsning å sette ut vektere.

Vi har hvert år 4–500 politifolk som blir utdannet – og som ikke får arbeide i politiet, fordi det ikke finnes lønnsmidler og ressurser til dem. Tvert imot blir det skåret ned på bemanningen, et titall spreke personer må finne seg annet arbeid.

Da jeg tjenestegjorde på Manglerud hadde man døgnåpen vakt. I dag er det kun en vakt som holder åpent også om natten – på Sentrum politistasjon.

Med de tragiske hendelsene i juli i friskt minne får politiet gjennomgå for ikke å ha vært dyktige nok. Dette er dypt urettferdig.

Politiet gjorde en meget god jobb med de ressurser de hadde til rådighet. Det er Arbeiderpartiet og den nåværende regjering som ikke ønsker å sette politiet i stand til å gjøre den jobb vi alle ønsker at de skal gjøre – trygge vår kjære by og dens innvånere. Dette ønsker Venstre å gjøre noe med.

Alt annet i denne valgkamp blir underordnet den manglende trygghet, men i vårt valgprogram vil du finne en rekke andre prioriterte oppgaver og i vårt nærmiljø, og som jeg som 4.-kandidat på Østensjø-lista vil arbeide iherdig med. Velg Venstre!

Jon Kvikne

Politiavdelingssjef og Venstre

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.