En ubetinget suksess for trikken

To rapporter viser at både fremkommeligheten og trafikksikkerheten har økt betraktelig i Thereses gate, etter fjerning av parkeringsplasser.

To rapporter viser at både fremkommeligheten og trafikksikkerheten har økt betraktelig i Thereses gate, etter fjerning av parkeringsplasser. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

I følge en rapport er Thereses gate nå en suksess.

BISLETT: Det er Sweco, som på oppdrag av Oslo kommune, har gjennomført en undersøkelse for å måle fremkommeligheten og trafikksikkerheten i Thereses gate, etter fjerning av parkeringsplasser.

I rapporten dokumenterer Sweco at antallet feilparkeringer og så kalte middelkollisjoner, det vil si at trikken kjører på biler som har feilparkert i gata, har gått kraftig ned i 2014.

- Svært gode resultater

I perioden fra januar til mai gikk antall feilparkeringer ned fra 20 til 12. Antallet middelkollisjoner ble redusert fra 11 til 5.

- Dette har allerede gitt svært gode resultater og ført til en betydelig reduksjon i det totale tidstapet på de berørte linjene, skriver Bymiljøetaten i sitt notat til rapporten.

Sterk indikator

Det var 20. januar i år at den omstridte fjerningen av parkeringsplasser i Thereses gate ble iverksatt. På samme tidspunkt satte Sweco i gang sine målinger, for å dokumentere effekten.

Fra februar til mai kan de dokumentere en redukasjon av tidstap for trikken fra 93 minutter i 2013 til 22 minutter i 2014.

- Reduksjon i tidstap på 71 minutter er en sterk indikator på at tiltakene funger i tråd med prosjektets målsetning, skriver Bymiljøetaten.

Nødvendig tiltak

Etatens direktør, Hans Edvardsen, forstår at det er sterke reaksjoner fra naboer, etter at parkeringsplassene ble fjernet.

- Det er forståelig at det blir reaksjoner når offentlige parkeringsplasser fjernes. I Bymiljøetaten har vi tatt til oss mange av reaksjonene. Det er imidlertid viktig å se tiltaket i en større sammenheng hvor man både tar hensyn til problemene den kraftige befolkningsveksten medfører og kostnadene forsinkelsene utgjør for samfunnet, skriver han i et debattinnlegg.

(Saken fortsetter under bildet)

Hans Edvardsen, direktør i Bymiljøetaten, har forståelse for at mange er frustrerte over fjering av parkeringsplasser, men mener likevel prøveprosjektet har vært en suksess. Foto: Arkiv


BLOGG: Fjerning av parkeringsplassene har gitt svært positive effekter

Edvardsen presiserer også at at fjerningen av parkeringsplasser har vært en suksess, sett med etatens øyne. Han baserer seg på rapportene fra Sweco.

- De dokumenterer at fremkommelighetstiltakene fungerer meget bra og at trafikksikkerheten har blitt bedre, skriver han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.