RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MYE GJENSTÅR: Slik så det ut ved Sæter stasjon 1. desember, men etter planen skal trikken gå fra 11. desember.
MYE GJENSTÅR: Slik så det ut ved Sæter stasjon 1. desember, men etter planen skal trikken gå fra 11. desember. Foto: Foto: Kristin Trosvik

Én uke til trikken skal gå igjen

Alle kluter settes nå inn for at Ljabrutrikken skal begynne å gå igjen den 11. desember etter åtte måneder med buss for trikk.

EKEBERGBANEN: Arbeidene med Ekebergbanen fra Ljabru til Bråten har blitt forsinket en rekke ganger.

Det har siden mars vært erstatningsbuss for trikken fra Ljabru til Kastellet.

Trikken skulle ha begynt å gå igjen medio oktober, men nå er åpningsdato satt til 11. desember til tross for at en del arbeider trolig vil gjenstå.

LES OGSÅ: Nå stopper trikken i et halvt år

Forlenget støyvarsel

Det er nylig sendt ut nabovarsel om at støydispensasjonen for arbeidene med trikken har blitt forlenget frem til og med 31.01.2015 i tidsrommet klokken 7.00 til klokken 18.00.

– Denne dispensasjonen er knyttet til at det etter at trikken åpner igjen 11. desember vil stå igjen noen arbeider, sier Cato Asperud i Sporveien.

– For eksempel vet vi at vi ikke rekker å bli ferdige med å legge heller i trappene opp til Sæter stasjon, sier Asperud.

Det vil også være noen omkringliggende arbeider man ikke vil bli ferdige med.

LES OGSÅ: Nye Sæter-boliger selges unna

Alle jobber mot åpning

I november kunne Asperud fortelle at Sporveien var misfornøyd med fremdriften og at entreprenøren mottok dagbøter for forsinkelsen.

– Det er nå en god tone mellom entreprenør og utbygger. Alle parter gjør det vi kan for å rekke åpningen av Ljabrutrikken, sier Asperud.

En befaring onsdag 3. desember skulle avdekke hva de gjenstående arbeidene består i og hvilke prioriteringer som må gjøres for at trikken kommer på skinner fra 11. desember.

– Jeg håper nå inderlig at vi får åpnet som planlagt. Igjen vil jeg bare beklage til alle som går og venter på å kunne ta Ekebergbanen igjen for den forsinkelsen som har oppstått, sier Asperud.

LES OGSÅ:

Åpningsdatoen for Sæter Torg er satt

Krever strakstiltak for skolelever på Sæter

Tok farvel med barndomshjemmet før det ble revet

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere