*Nettavisen* Nyheter.

En unik dugnadsfamilie

Cecilie Adele Helgeland Andersen (t.v.) er på besøk i Oslo for å besøke mamma Åse og resten av Frydenlund-Holm-familien, Einar, Kari, Karina og Tina. Foran sitter mannskapssjef Kai Frydenlund-Holm.

Tre generasjoner Frydenlund-Holm skal igjen bidra til at verdens største fotballturnering går på skinner.

EKEBERG: Mannskapssjef Kai Frydenlund-Holm har samvittigheten i god behold. Ikke bare gjør han en unik jobb selv under Norway Cup, men han har også engasjert alle i sin nærmeste familie til å stå på for folkefesten på Ekebergsletta.

Nordstrands Blad møtte seks blad Frydenlund-Holm før alvoret braket løs, i tillegg til Kais stedatter - Cecilie Adele Helgeland Andersen - som har kommet helt fra Stavanger for å være ansvarlig for barneparken.

- Noen er også på ferie, så vi er egentlig fem til. Vi er nok den familien med klart flest i aksjon under Norway Cup, smiler Kai.

Søsken på samme sted

Han er blant de få som har vært med helt siden oppstarten i 1972, og mannskapssjef har han vært i over 20 år.

- Dette er blitt en tradisjon for familien. Norway Cup er noe folk snakker om hele året, og dette er sosialt for alle å være med på, sier Kai.

Han trenger dermed ikke mase så mye på resten av sine nærmeste. Og de fleste har tatt på seg tunge verv. Datteren Karina har i år ansvar for mange hundre barn i rydde- og sykkeltjenesten.

- Der er det totalt 350 barn i alderen fem til tretten år. De er veldig ivrige, og er glad i å få ansvar, forteller hun.

Karina er én av fem voksne i rydde- og sykkeltjenesten, der søsteren Tina også er med.

Forskjellige avdelinger

I hver sin salgsbod har Kai foreldrene Einar og Kari. Sistnevnte yter virkelig god service for at tilskuerne på "sletta" skal kose seg.

- Jeg trakter kaffe hjemme hver morgen, slik at vi har noe å tilby de aller første som kommer. Det går mange tusen liter med kaffe hver dag, forteller Kari.

Mannen Einar står i "eldrebua", der han tar på seg så mange skift som mulig.

- Jeg har gjort mye forskjellig i Norway Cup, og har vært innom både teknisk og bespisning. Men nå koser jeg med i eldrebua, smiler veteranen.

Åse Frydenlund-Holm var lite kjent med Norway Cup før hun møtte Kai, men ble raskt bitt av basillen.

- Jeg hadde spilt selv én gang, men ellers hadde jeg ikke noe særlig forhold til Norway Cup. Nå synes jeg det er helt topp, sier Åse som har vært med i ti år, og som jobber med salg.

- Jeg er veldig stolt over at vi har klart oss med egne medlemmer i alle disse årene, fastslår Kai Frydenlund-Holm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.