RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En utdøende rase?


Fra venstre; Arvid Waage, Henry Bjørk, Tor Vøien, Svein Poverud, og Kjell Erik Larsen. I innbytterbua de selv har bygget. Tor Ellingsen var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Kristin Tufte Haga
Fra venstre; Arvid Waage, Henry Bjørk, Tor Vøien, Svein Poverud, og Kjell Erik Larsen. I innbytterbua de selv har bygget. Tor Ellingsen var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Kristin Tufte Haga
Korsvoll-kompisene Arvid, Henry, Tor, Svein og Kjell Erik har ekte dugnadsånd, men tror selv de er en utdøende rase.

KORSVOLL: Korsvoll IL har noe som ikke alle andre har - nemlig en fast dugnadstropp, bestående av en herlig og festlig gjeng med pensjonistkompiser. Ikke bare får gutta rørt på seg, men det er tydelig at de har det skikkelig moro også.

Trim og sosialt

- Ja dette er både trim og sosialt. Og så vil vi jo gjerne bidra til laget, sier de tidligere Korsvoll-fotballspillerne med ekte dugnadsånd. Men gutta - som har kjent hverandre i 40-50 år - tror nok de er en utdøende rase.

Utdøende rase?

- Ja, det er ikke så mye dugnadsånd igjen rundt omkring. Men vi kommer i hvert fall til å holde på, sier Arvid Waage, Henry Bjørk, Tor Vøien, Svein Poverud, og Kjell Erik Larsen, som foruten å stille på fast dugnad i lysløypa, har doblet tribunekapasiteten på Korsvollbanen for et par år siden. Gjengen har også bygget kliss nye "innbytterboder" - både for bortelag og hjemmelag.

Siste prosjekt ut er "speakerbod", og kanskje blir det mer tribuneutbygging igjen neste vår. Laget ordner med materialer og utstyr, resten fikser dugnadsgjengen. Og gutta kan mye om håndverk, og enkelte også med "faglig pondus".

Kan bli flere

Men håndverkskvinnene har uteblitt.

- He he, tja, nja, nei, og kanskje.... Vet ikke om det trengs kvinner her vi da, sier gutta og det blir enda mer latter.

- Men for å si det sånn, så er det plass til flere som ønsker å bidra på håndverkssiden - foreløpig er vi en fast gjeng på seks-syv stykker, forteller snekkerne, som også har et navn; "Team Arvid" - også med egne T-shirts. For det er nemlig Arvid som er formann - ifølge resten av gjengen.

Lunsjen

Så er det tid for lunsj. Og det er ikke noe tørre matpakker vi snakker om - derimot en liten "buffet" i Korsvollhuset. Og den er det daglig leder i idrettslaget, Jan Solland, som står for.

- Det er klart vi ordner lunsj til gutta. Idrettslaget er kjempeheldig som har denne dugnadsgjengen. Ingen tvil om at gutta er med på å skape et godt og hyggelig miljø i laget - også på dagtid. Og så er vi veldig glade i dem da, sier Jan.

Og det kan avisen godt forstå!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere