Gå til sidens hovedinnhold

En veiviser til øyene

Man har fin utsikt over dem fra Ekebergskråningen, og mange legger båtturen i retningen. Vi snakker selvfølgelig om de mange øyene innerst i Oslofjorden.

Øyene: Hovedøya, Gressholmen, Langøyene, Lindøya, Heggholmen, Bleikøya, Nakholmen, Husbergøya og Rambergøya - kjente steder for mange av våre lesere. Nå har Leif Gjerland samlet disse stedene og deres nyere og eldre historie mellom permer i boken "Oslo øyrike før og nå".

Denne boken er skrevet for å være en veiviser bakover i tid og peke på hva som fortsatt finnes, sier Gjerland.

For mange har øyene rett ut for skråningen vært som "tvers over gaten" og "rett rundt hjørnet". En ting er hvordan vi kan oppleve øyene i dag - noe annet er hvordan de opprinnelig var og hvordan de etter hvert ble benyttet.

Forfatteren har med journalistisk og lett penn fått til en kombinasjon av god underholdning og opplysende lokalhistorie som mange kan ha glede av. Og både gamle og nye bilder forteller mye.

Nå er ikke Gjerland den første som har skrevet om disse øyenme, og de som etter å ha lest boken hans ønsker mer om emnet, kan gi seg i kast med listen over hans skriftlige kilder.

Kort sagt - en bok som mange med interesse for nyere og eldre lokalhistorie vil kunne ha stor glede av. Og ikke minst kan den være en fin guide for dem som går i land på en eller flere av øyene.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre