RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En velfortjent bok


Sone Bilal Hussain var en av dem som var med på språk- og leseprosjektet «Gratis kjernetid». Her mottar 5-åringen en Albert Åberg-bok av bydelsdirektøren Maria Brattebakke.
Sone Bilal Hussain var en av dem som var med på språk- og leseprosjektet «Gratis kjernetid». Her mottar 5-åringen en Albert Åberg-bok av bydelsdirektøren Maria Brattebakke.
Sone Bilal Hussain (5) og de andre barna i Fossum barnehage ble premiert av bydelsdirektøren Maria Brattebakke.

STOVNER: 6-åringene i heldagsbarnehagen fullførte nylig språk- og leseprosjektet «Gratis kjernetid». Etter å ha jobbet flittig med språket de siste tolv månedene var det duket for premieutdeling i bydelshuset på Stovner.

Under det hyggelige arrangementet ble høstens 1.-klassinger tildelt en Albert Åberg-bok.

Etter utdelingen var barna fra Fossum barnehage stolte og fornøyde.

Jeg er glad i å lese, sier Sone Bilal Hussain stolt til Lokalavisen Groruddalen.

Nå gleder vi oss til å begynne på skolen, fortsetter kompisen William Bjørnastad (5).

Positiv effekt

«Gratis kjernetid», som ble innført i Fossum barnehage for to år siden, har som formål å utvikle og bedre språket til barna før skolestart. Språkprosjektet er en del av Groruddalssatsingen, og er rettet mot de eldste barna.

Vi har hatt fokus på det å lese. Gode lesekunnskaper er veien til et godt språk, sier bestyrer i Fossum barnehage, Judit Tynning.

Prosjektet er nytt, og vi har ikke så mye å sammenlikne med. Men vi er ikke i tvil om at prosjektet har hatt en positiv effekt på barna.

Tynning forteller om arbeidet som vil bli gjort også etter at barna er ferdig i barnehagen.

Å jobbe fram gode metoder for språkutvikling er målet. For at vi skal få til det må vi også følge opp barna inn i skoleåret. På den måten kan vi finne ut av hva som gir best effekt, sier Tynning.

God tradisjon

Bydelsdirektør Maria Brattebakke ledet bokutdelingen, og hun synes det var hyggelig å få besøk av høstens 1.-klassinger fra Fossum barnehage.

En god tradisjon er skapt ifølge Brattebakke, som i fjor også inviterte de unge prosjektdeltakerne.

Dette er noe vi skal fortsette med. Å invitere barna til en seremoni er viktig. Arrangementet skaper en god stemning blant barna som har vært involverte i prosjektet, men også blant de voksne, sier bydelsdirektør Maria Brattebakke til Lokalavisen Groruddalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere