*Nettavisen* Nyheter.

«En venn er en som har valgt deg»

HVERDAGSMAGIKER: Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo

Kan du huske sist du fikk en ny venn?

Kan du også huske når du skjønte at det var det som hadde skjedd?

Hver og en av oss har flere hundre av dem på Facebook. Vi chatter om hverdagslige trivialiteter, og tar kanskje en kaffe sammen nå og da. Noen er vi ”venn” med for å følge med på det de gjør profesjonelt. Felles for dem alle er at kommunikasjonen er kort og flyktig, og handler sjelden om mer enn tilværelsen her og nå.

Likevel; en dag møter du et menneske. Som ikke bare forteller om seg selv, men også om deg. Og som kanskje holder noe tilbake, som du likevel forstår godt at det ikke er fristende å fortelle. Dere snakker om Livet og alle dets fasetter. Fra skjønnheten i en hestehov til opplevelser i barndommen som er forbausende like, enda det er lite annet dere hadde til felles da dere var små. Du tenker at dette mennesket har forstått noe viktig, og fra den andre siden av et par kloke øyne kan du se at tanken er gjengjeldt.

Kanskje sees dere ikke så ofte. Men når det skjer, er det med glede, og med takknemlighet. For venner er den familie du velger selv. Men du kan aldri vite hvem som også vil velge deg.

Cathrine Brynildsen
Hverdagsmagiker

Her kan du lese alle kapitlene i Cathrines hverdagsmagi

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.