Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Én verden, ett «skrik»!

Anna og Frida står ute i verdensrommet. «Hva tenker marsboere når de ser Jorda på avstand og hva melder de hjem til Mars når de kommer nærmere innpå jordkloden?» ALLE FOTO: Fride Kramer Riseng KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE
Anna og Frida står ute i verdensrommet. «Hva tenker marsboere når de ser Jorda på avstand og hva melder de hjem til Mars når de kommer nærmere innpå jordkloden?» ALLE FOTO: Fride Kramer Riseng KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE
Hvis du ikke får sove er det akkurat det samme om du bor i Norge eller i Sør-Korea. Det kan 5. trinn på Kastellet skole fortelle mer om.

Intervju: Barna i Norge og Sør-Korea intervjuer hverandre. Cecilie og lærer Nina.

Norsk helt: Presentasjon av Munch. Marte og Marte Sofie.

Gir trøst: Maren inni et projisert soverom. Maren gir trøst til jenta som ikke får sove. («Hva tenker barn når de ikke får sove om kvelden?»)

Langt ute: Nour ute i verdensrommet.

Film: Hanna snakker med en av guttene i Let's Art i Korea. Christina dokumenterer på video. Filmmaterialet skal settes sammen til en egen filmserie!

Bamse fikk være med på skolen: Fra venstre: Marte, Mie, Stine, Marthe Sofie, Elise og Cecilie.

KASTELLET: 5. trinn på Kastellet skole skal sammen med barn på Let's Art Children's Art Centre i Sør-Korea lage TVILLINGBILDER på Unesco's Verdenskonferanse i mai.

KLIKK HER OG SE HVA NORDSTRANDS BLAD TIDLIGERE HAR SKREVET OM PROSJEKTET!

Fredag kommuniserte Kastellet-barna nok en gang med barna fra Sør-Korea via internett.

Viktige meldinger

I forkant av Verdenskonferansen har barna et kunstprosjekt. Formålet er å bli kjent med hverandre slik at de sammen kan lage bilder med viktige meldinger til de voksne under verdenskonferansen. Barna kommuniserer gjennom arbeid med kunst og sosiale medier.

Forrige gang (19. mars) de møttes lagde de soverom og verdensrom i pappesker.

Sammen utforsker de spørsmål som: «Hva tenker Marsboere når de ser Jorda på avstand og når de kommer nærmere innpå?» og «Hva tenker barn når de ikke får sove om kvelden?».

Bilder projisert

Barna filmet og fotograferte pappeskene, og fredag ble disse filmene og bildene projisert på elevene slik at de sto «inni» de norske og koreanske verdensrommene og soverommene som ble laget i pappeskene.

Dette settes sammen til en film, og fredag ble det også laget intervjuer, slik at stemmene deres klippes og legges til filmen. I den anledning hadde barna med seg bamser, kosedyr og pysjamaser på skolen!

Munch og Grieg

Kastellet-barna holdt også en presentasjon for Let's Art via Skype på internett.

– Det var herlig å se hvor fritt og utrolig bra elevene snakket på engelsk! I tillegg hadde de kopiert opp bilder de viste foran webkameraet for å illustrere hva de snakket om, forteller prosjektleder Fride Kramer Riseng.

Og hva var det som var viktig å formidle til Korea?

– Selvfølgelig ble skolen presentert, Holmenkollen, Oslo og landet vårt. Men kanskje enda viktigere; maten vi spiser og fritidsaktiviteter. Munch og Grieg ble også presentert; Grieg med fint rollespill som ble forklart på engelsk og Munch med bilder (da plystret guttene i Korea). Munch-presentasjonen ble avsluttet med et felles SKRIK, sier Kramer Riseng.
Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!