*Nettavisen* Nyheter.

En verdig HTC-utfordrer?

Amobil.no har sett nærmere på Toshiba TG01 med 1 GHz prosessor. Kan denne konkurrere med HTCs flaggskip?

AMOBIL.NO:

Toshiba inntar nå det norske markedet gjennom distributøren Milcom, som er nyetablert her til lands. Vi har sett nærmere på Windows-telefonen Toshiba TG01, som kan være en utfordrer til HTCs Windows-versting HD2.

Les mer om HTC HD2

Det vi skriver nå er egentlig ikke helt riktig, men nesten. TG01 kommer nemlig aldri på markedet. Det er TG02 som tar plassen i stedet. Den er stort sett prikk lik, og har de samme spesifikasjonene. Men den er et ørlite grann større og er laget for å tåle vannsprut.

Lynrask

I TG01 finner vi et brikkesett av typen Qualcomm Snapdragon med 1 GHz klokkefrekvens. Det gjør at telefonen bør være like rask som HTCs nye HD2.

Og at den er rask, kan vi skrive under på. Vi sammenlignet telefonen med HTC Touch HD og HTC Touch Pro 2 som begge har 528 MHz prosessor. Vi har ikke tenkt mye over at de sistnevnte telefonene er trege, men det gjør vi etter å ha prøvt TG01. Alt går nemlig lynraskt på TG01.

Teknologien er også på plass. TG01 har en 800 x 480 pikslers skjerm på hele 4,1 tommer. Av trådløse teknologier finner du 3G, super-3G, Wi-fi og innebygd GPS. På toppen av det hele er telefonen under én centimeter tykk, og kvalitetsfølelsen er det lite å si på.

Av lagringsminne har TG01 256 MB RAM, noe som er litt over halvparten av HTC HD2. Videre knipser kameraet i 3,15 megapiksler mot 5 megapiksler i HD2 og batteriet er på 1000 mAh mot 1230 mAh i HD2. Den når altså ikke helt opp til HD2 på spesifikasjonslisten, men det er ikke veldig langt unna.

For dårlig grensesnitt

Imidlertid er det en ting HD2 virkelig kan vinne kunder på. Her finner du grensesnittet HTC Sense, som vi kjenner fra Android-telefonen HTC Hero. Dette opplevde vi som svært brukervennlig og dynamisk da vi testet Hero.

I TG01 var det i bunn og grunn ren Windows Mobile 6.1. Heldigvis kommer telefonen med Windows Mobile 6.5, og vi har et håp om at Toshiba gjør noe med grensesnittet før telefonen kommer i butikkhyllene.

Det skal også nevnes at HTC HD2 har en kapasitiv trykkskjerm, som erfaringsmessig gir bedre respons enn den resistive teknologien som vi finner i TG01.

Etter å ha prøvd TG01, er det ingen tvil om at HTC ligger et hestehode foran. Toshiba skal ha ros for den kraftige maskinvaren og for at TG02 skal tåle vannsprut, men når HTC HD2 har kapasitiv trykkskjerm med HTC Sense-grensesnittet i bunnen er det ingen tvil om at Toshiba har en jobb å gjøre.

TG02 kommer til å koste i underkant av 5000 kroner uten abonnement, mens HTC HD2 vil ligge på rundt 5500 kroner.

Ikke det du var ute etter? Les mer om mobiler på Amobil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.