*Nettavisen* Nyheter.

En virkelig idrettshelt

Det er de som presterer styrke, utholdenhet, presisjon og hurtighet innenfor ulike idrettsgrener som er vår tids store helter. Om de heter Bjørndalen eller Northug, Carew eller Nordenstam. Det er en imponerende gjeng med idrettsutøvere som samler nasjonen foran tv-skjermene.

Men ikke alle imponerende fysiske og mentale prestasjoner foregår i direktesendte tv-sendinger. Det hender også at noen må i aksjon når de ikke hadde forberedt det. Brannvesen, politi og ambulanse- og redningstjeneste er full av helter. Selv om de er trent for krevende situasjoner, kan de aldri helt vite hva som venter dem når de kommer til et ulykkessted eller en brann. Men de er i hvert fall godt utstyrt og trent for de oppgaver som venter.

Men de er sjelden de første som kommer til et sted når ulykken er ute. Morten Grepperud var på vei over Ormsundbrua da en kvinne kom løpende mot ham og fortalte at en mann var falt i det iskalde vannet. Malmøya-mannen fikk raskt et overblikk over situasjonen, og fant ut at det sto om sekunder for ham som lå i vannet. Med redningsbøyen rundt seg hoppet han uti, og ved hjelp av de andre som holdt i lina på land fikk han 72-åringen og seg selv opp av vannet på litt over to minutter.

Jeg følte at mannen ikke hadde så mange sekunder igjen på overflaten. Det er ikke lov å la være å reagere i en slik situasjon. Godt at så mange naboer hjalp til og kom med varme tepper. Jeg er glad vi klarte å redde 72-åringen, sier Grepperud, som deler æren for dåden med Tim Tangen og Ann-Christin Alfsen som slo alarm og hjalp til fra land.

Både TrygVesta og byrådsleder Erling Lae var full av lovord om redningsaksjonen. Det tok for øvrig også veldig kort tid før politi og ambulanse var på plass ved brygga. Her har mannen som falt i vannet hatt alle tidsmarginer på sin side. Det er ingen tvil om at dette var en livredning i ordets rette forstand.

Ormsundroeren Morten Grepperud er bedre trent enn de aller fleste av oss, og må utvilsomt også være modigere enn oss andre. Det er godt å vite at fysisk fostring også kan komme til nytte utenfor idrettsarenaen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.