*Nettavisen* Nyheter.

Enda dyrere å kjøpe billett på toget

OSLO S: Eduardo Escalante synes tilleggsprisen på 40 kroner blr for mye. Foto: Trine Solberg

Fra 1. februar blir tillegget for å kjøpe billett på toget dyrere enn selve billetten.

Klikk på bildet for å forstørre.

NATIONALTHEATRET: Camilla Helgerud synes togprisene er høye. Foto Trine Solberg

Klikk på bildet for å forstørre.

OSLO S: Vil du unngå å mer enn doble billettprisen bør du kjøpe togbillett på forhånd. Foto: Trine Solberg

OSLO S: – Det er altfor dyrt, mener Eduardo Escalante.

Han pendler til Lillestrøm og har ofte 2-3 minutter på seg til å kjøpe togbillett på Oslo S. Det er det ikke alltid han får tid til.

Fra 1. februar dobler NSB tillegget du må betale for å kjøpe billetten på toget istedenfor å kjøpe den på forhånd. Du må da betale 40 kroner ekstra.

– Det er høye priser fra før av, og så blir du straffet for å ikke rekke billettautomaten. Det synes jeg er merkelig, sier Escalante og legger til at han ofte snakker med konduktørene om dette.

– Jeg tar av meg hatten for servicen på toget. Konduktørene er hyggelige, pratsomme og de smiler, men prisen er altfor høy fra før, og så skal den økes,

Tillegget gjelder kun hvis du reiser fra en stasjon med billettautomat, skriver NSB i en pressemelding. Det gjelder heller ikke for passasjerer som har rett på honørbillett eller som på grunn av et handicap ikke kan bruke billettautomatene.

LES OGSÅ: Ruter endrer billettprisene

For dyrt

Alex August bor i Gamlebyen og tar toget ofte. Han synes det er feil at man skal måtte betale så mye ekstra når du kjøper billetten på toget.

– Det er galt. Det er ikke alltid man har penger til det. Om du har 30 kroner til billetten din, men ikke rekker automaten og må ut med 40 kroner til, er det ikke alltid du har råd til det, mener han.

Også Camilla Helgerud fra Kalbakken er misfornøyd. Hun tar ikke toget veldig ofte, men synes hun betalte altfor mye for billetten sin til Drammen i dag.

– Jeg betalte 62 kroner med studentrabatt. Det synes jeg er altfor dyrt og med 40 kroner ekstra, ville jeg ha betalt 102 kroner på toget, sier hun.

Vil ha mindre salg på toget

Kommunikasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby forteller at grunnen til det høye tillegget er at antall passasjerer som kjøper billetter før de går om bord på toget har minket, til tross for at muligheten til å kjøpe billett på forhånd er større.

– Det er rett og slett fordi vi har økt tilgjengeligheten de siste årene. Da vi innførte tillegget i 2008 minket antallet som kjøpte billett på toget, men den siste tiden har det steget igjen. En 20-kroning er ikke verdt det den var og vi øker til 40 fordi vi ønsker at folk skal kjøpe billetten før de går om bord, sier han.

– Det er ikke sånn at vi ønsker å tjene penger på dette, men vi vil ha mindre salg om bord på toget.

For å unngå tillegget kan du kjøpe billett med NSBs app, på nettsidene deres eller på billettautomatene på stasjonen.

LES OGSÅ: Nå kan du kjøpe billett med mobilen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.