RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enda en flott ungdom fulgt til graven


Fullsatt kirke: Kisten bæres til graven. ALLE FOTO: MARION JULIUSSEN
Fullsatt kirke: Kisten bæres til graven. ALLE FOTO: MARION JULIUSSEN
Den engasjerte og livsglade lederen av Stovner AUF, Isabel Victoria Green Sogn (17), ble i dag begravet fra Høybråten kirke.

HØYBRÅTEN: Bare drøyt halvparten av de fremmøtte fikk plass i det sjeldent vakre kirkerommet med hvitkalkede vegger, fylt av blomster og med stor gullfarget altertavle og lys. Rosene på kisten var dyprøde, en del av dem formet som et hjerte.

Del på Facebook

– Det er et blomsterhav, også her, sa sogneprest Gro Golimo Simonsen som forrettet i begravelsen.

På flukt fra drapsmannen

Ute øste regnet ned. Mengden av sørgende ble stående foran den åpne kirkedøra. – Det er som om hele himmelen gråter i dag, sa presten.

– Det er så vondt. Så ubegripelig, fortsatte hun.

Vondt, ubegripelig, forferdelig; de samme ordene som vi har hørt så mange ganger, fra hele landet siden tragedien rammet oss for 19 dager siden.

Hun fortalte om den glade og ivrige jenta som så brått ble revet vekk på Utøya denne fredagen. Som så mange av de andre ungdommene som har fått sine minneord i disse dagene, ble også Isabel beskrevet som en engasjert, varm og morsom jente som deltok med liv og sjel i AUF. En jente med et stort hjerte som ville at alle skulle ha det bra.

Isabel fant sin plass i AUF det siste året. Hun var en omgjengelig gledesspreder. Spesiell og flott. Og hun hadde gledet seg veldig til leiren på Utøya.

Det siste foreldrene hørte fra jenta si var da hun ringte på mobil fra øya. Da var hun på flukt fra drapsmannen.

Viktig å bry seg

Arbeiderpartiet var godt representert i begravelsen. Jan Bøhler, Raymond Johansen, Trond Giske, Eskild Pedersen, Marit Nybakk – alle samlet i sorg og respekt for Isabel. Også ordfører Fabian Stang var til stede.

Jan Bøhler leste fra en av Isabels blogger med overskriften: Ja, jeg vil drive med politikk!

Skrevet en måned før hun ble drept. 17-åringen skrev:

– Jeg har alltid vært en jente som mener rett skal være rett. Det er noe jeg alltid har stått for, og vil fortsette med i fremtiden. Uansett hva saken er, vil jeg alltid fortelle menneskene rundt meg hva jeg føler er rett. Mitt politiske engasjement har vært der hele tiden, og alle rundt meg sier de alltid har visst at jeg ville bli politisk aktiv, de var bare usikre på hvor jeg hørte hjemme blant de politiske partiene. Jeg tok selv initiativet til å finne ut av hvilket og fant ut at AUF var det rette for meg.

Isabel mente det var viktig at ungdom viser at de bryr seg. Ikke bare om sine egne venner, men også andre mennesker i Norge og resten av verden.

Hun avsluttet bloggen med å hylle den fantastiske gjengen hun var blitt en del av etter at hun meldte seg inn i AUF.

– Følelsen av å bli inkludert i viktige samfunnsspørsmål er fantastisk, og politikk er noe jeg vil fortsette med i lang tid fremover.

– En av fremtidens ledere

I sin minnetale sa Trond Giske at Norges flotteste ungdom var samlet på Utøya og at angrepet på dem var et angrep på oss alle. Han mente også at Norge viste sitt vakreste ansikt da vi valgte å møte drapsmannens forferdelige hat med kjærlighet.

Isabel var nysgjerrig og kunnskapsrik nok til å kunne gå inn i de fleste debatter, hvilket hun også gjorde, sa næringsministeren. – Hun var et politisk naturtalent, en av fremtidens ledere.

Ordfører Fabian Stang var kort og direkte da han fikk ordet. Med kraftig og myndig stemme slo han fast:

– Jeg skal love å kjempe for rettferdighet hver dag i resten av mitt liv. Det skylder jeg henne.

Før kisten ble båret ut til graven sang Henning Meling Eric Claptons Tears In Heaven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere