RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig "På egne veiene"


 
 
Etter en heseblesende innspurt er Anne-Marie Giørtz klar for slippfest for sin første cd med egenkomponert musikk.

Oscars gate: Spillejobber, sensoroppdrag, Qigong-kurs, elever - og en ufyselig selvangivelse som har skult på henne hele våren. Det er langt mellom hvileskjærene til vokalist - og nå også komponist - Anne-Marie Giørtz.

- Det er litt mange baller der oppe nå, men det skyldes vel egentlig min egen lyst til å være med på ting - jeg er så nysgjerrig! Og stort sett synes jeg vi får det til og har et veldig bra liv.

Vi, det er ektemann Eivind Aarset, en veldig dyktig gitarist med så mange reisedøgn at de stadig er like forelsket, og tenåringsguttene Øistein og Bjørnar.

Slipp-fest på Litteraturhuset

Anne-Maries Cd På egne veiene byr på tekster hun liker, blant annet Shakespare-sonetter vakkert gjenndiktet av Hartwig Kiran, og muntre kattedikt signert Unni Lindell. Alt til egenkomponert musikk som både er sår, vakker og veldig leken - i tråd med tekstenen.

Slippfest og konsert blir det 10. juni på Litteraturhuset, et utmerket sted for en cd med så mye fokus på tekst. Med seg på platen har hun ektemann Eivind og perkusjonist Peter Baden. Riktignok ikke helt etter planen.

Rød tråd

- I utgangspunktet var det to helt andre musikere som skulle være ting kom i veien og, tilfeldigheter gjorde at det ble Eivind og Peter. Det har godt som en rød tråd gjennom hele denne cd-produksjonen - tilsynelatende problemer har blitt snudd til noe positivt. Herlig! Ekstrabonus, selvsagt, at Eivind og jeg fikk sett hverandre litt mer.

Det ordner seg for kjekke jenter - så også cd-coveret, som kunstner og venninne Annine Qvale gjerne ville ta seg av.

Quigon

Anne-Marie trives med å synge andres musikk, men lysten til å komponere selv har alltid vært der. Parallelt med at hun begynte med Qigong for å bedre egen helse, ble det fart på komponeringen.

- Qigong har vært avgjørende for min helse, jeg hadde aldri fungert så bra uten treningen. Jeg blir mer kreativ og bevisst på det som rører seg inni meg.

Anne-Marie er hovedinstruktør for Qigong Bijun-metoden i Norge, og synes det er flott å se hvilket utbytte kursdeltakerne får, både fysisk og psykisk.

- Mange får økt livskvaliteten betydelig. Det gleder!

- og golf!

I tillegg til treningen og musikk har Anne-Marie Giørtz en annen viktig kilde til overskudd. På golfbanen tar hun virkeliug timeout.

- Det er ren luksus å gå på golfbanen uten annet i hodet enn å få en dum ball i hullet, plukke den opp og begynne på"n igjen. Det gir meg kjempeoverskudd, og jeg står på ordentlig for å få tid til en runde innimellom.

Det kan legges til at damen får til det hun går inn for. Anne-Marie har en fortid som kaptein på golflandslaget, og selv med bare noen få runder i året er hun single-handicaper. Oversatt: Veldig god!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere