*Nettavisen* Nyheter.

Endelig bærbar med lang batteritid

VELLYKKET: Maskiner som Asus UL30A bidrar til å redusere behovet for nett-PC.

Her snakker vi bærbar i ordets rette forstand.

Klikk på bildet for å forstørre.

TESTET: Asus UL30A

HARDWARE.NO: En ultratynn maskin, lett maskin med en meget god batteritid høres nesten for godt ut til å være sant. Ifølge produsenten skal Asus UL30A holde opp til 12 timer før lading.

Vi målte batteritiden til nesten 10,5 timer. Det er intet mindre enn imponerende, selv om det er under produsentens informasjon. Selv med skjermen satt til maksimal lysstyrke, kan du bruke maskinen i godt over syv timer før den tar kvelden.

Tastaturet er også av den bedre typen, men pekeflaten kunne godt vært litt mer behagelig over tid.

Sjekk hva dette produktet koster i Prisguide

Knuser mini-PCer

Etter vår mening er Asus UL30 A en knakende god maskin. CULV-PC-er, som denne på 13,3", er etter vår mening verd de ekstra kronene dersom man sammenligner med nett-PC-er.

Du får en kraftigere maskin med større skjerm, bedre grensesnitt og definitivt mer kraft. Det hele er sjeldent spesielt mye tyngre enn de små maskinene, så transporten blir omtrent like enkel. Når det er sagt, så byr ikke UL30A nødvendigvis på den beste ytelsen i sin klasse, men vi snakker fortsatt om ytelse i solid toppklasse.

WEB-TV: Sjekk hvordan Hardware tester produkter

Rask maskin

Selv om "lynrask" blir et ord som tøyer sannheten, står vi på at denne maskinen er en av de mer kraftige i sitt segment. Praktiske oppgaver går unna i høy hastighet, og da tenker vi spesielt på videokonvertering. Asus har satt fokuset på multimediabruk, og her leverer de virkelig varene.

Maskinen koster i dag fra 5300 kroner og opp til 7000 kroner avhengig av butikk. Pass på at du får med deg versjonen med 8-cellers batteri, det er den maskinen vi har tatt en kikk på i dag.

Etter vår mening er dette overhodet ikke et dårlig kjøp. Meget god ytelse på en maskin med grensesprengende batteritid, er noe vi liker.

Les hele testen av Asus UL30A på Hardware.no

Les også disse sakene:
Lenovo Ideapad S12 - En nett-PC av den store typen
Lenovo G550 - Mye for pengene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag