Endelig blir barnehagen bygget

GLEDE: – Det er mange barnefamilier på Ellingsrudflaten, så det er med glede vi får høre at det planlegges barnehagebygging her, sier Jardar Wollan Mellesdal med sønnen Ingar på 1 1/2 år.

GLEDE: – Det er mange barnefamilier på Ellingsrudflaten, så det er med glede vi får høre at det planlegges barnehagebygging her, sier Jardar Wollan Mellesdal med sønnen Ingar på 1 1/2 år. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

For 30 år siden ble det lagt til rette for en barnehage på Ellingsrudflaten. Nå kan den endelig bli bygget. Det er småbarnspappa Jardar Wollan Mellesdal glad for.

ELLINGSRUDFLATEN: Den aktuelle tomten, som ligger sør for bekken og vest for veien, ønsker kommunen det skal reises en privat barnehage på. Barna vil få et romslig uteareal, for tomten det det skal bygges på, er på 3,5 mål.

Stort behov

– Vi har fått merke hvor vanskelig det er å få barnehageplass, sier Jardar Wollan Mellesdal som bor bare 100 meter fra den aktuelle barehageplassen.

Sønnen Ingar på 1 1/2 år må nå kjøres til dagmamma på Stovner inntil han til høsten får plass i Lia barnehage.

– Vi håper på rask bygging her på Ellingsrudflaten for vi bor i et populært område for barnefamilier, sier Jardar Wollan Mellesdal.

Raskt

I kunngjøringen om tildeling av tomten heter det at kommunen ønsker oppføring av barnehagen skal skje så raskt som mulig. Årsaken er at det er mange barn i det aller nærmeste boligområdet som består av tre borettslag, et sameie og noen eneboliger.

Dagens barnehagetilbud er sprengt.

Oversikt over barnehagene i Oslo finner du her.

Eneste nærliggende tilbud til de aller yngste var en barnepark som ble drevet i det lokale grendehuset, men denne driften ble nedlagt for flere år siden. Nærmeste barnehage til barn på Ellingsrudflaten er på Ellingsrudåsen.

LES OGSÅ: Streiken er endelig over

Størrelse?

Det er i kunngjøringen fra eiendoms- og byfornyelsesetaten ikke sagt noe om hvor mange barn den ønskede barnehagen skal ha, men det er sagt at kommunen forutsetter maksimal utnyttelse av tomten i forhold til reguleringen.

Området den ønskede barnehagen skal komme i er også regulert med en offentlig parkeringsplass.

Om denne skal opparbeides sammen med barnehagen, går ikke frem av kunngjøringen som kom sist uke.

ANDRE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

Dynamite corner jakter gullet

Vold og narkotika på beste vestkant

Lekende lett å være sunn

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.