*Nettavisen* Nyheter.

Endelig blir det bad på Røa

Janne Svegården (A) og Per-Trygve Hoff (H) tar de første svømmetak på badetomten. Foto: VIDAR BAKKEN

Da er det avgjort. Bystyret har akseptert kontrakt med utbygger for Røa bad, selv om det er med en liten bismak.

Klikk på bildet for å forstørre.

Slik er badeavdelingen tenkt i prospektet som er presentert. Foto: SKISSE: RØA UTVIKLING

Klikk på bildet for å forstørre.

De gleder seg i politisk fellesskap over badevedtaket. Janne Svegården og Per-Trygve Hoff vil kunne se rett inn i badet fra der de står.

Klikk på bildet for å forstørre.

Badets glassfasade vil vende ut mot T-banen. Foto: SKISSE: RØA UTVIKLING

RØA: – Jeg er kjempeglad. Hele Røa og Oslo vest har ventet på dette i 50 år. Reguleringen til bad var klar allerede på70-tallet, så det var på tide, sier Per-Trygve Hoff (H), som var Høyres talsmann for saken i bystyret. Han er hjemmehørende i Bydel Vestre Aker.

Røagutten Terje Lunder

I bystyret var det flere som beklaget at Røagutten Terje Lunders forslag med Røa Trivselsbad ikke nådde opp i anbudsrunden. Dette alternativet holdt på å bli kontraktfestet for fire år siden, men strandet til slutt på manglende bankgaranti for drift av badet.

– Terje Lunder var den som presenterte et konsept som var realiserbart og som også er lagt til grunn i forbindelse med anbudsbetingelsene. Mange synes nok at hans innsats skulle bli belønnet på et eller annet vis, sier Hoff.

25 meter basseng

Janne Svegården (A) ble kalt opp som badegeneral av ordfører Fabian Stang under bystyrebehandlingen. Så har da representanten fra Ullern flere ganger vært i våre aviser for å tale badeanleggenes sak.

– Ullern og Vestre Aker har vært de to bydelene som har vært helt uten bad. Det er gledelig at Røa bad kan realiseres i løpet av relativt kort tid, to til tre år fra nå. Jeg har i utgangspunktet vært skeptisk til en privat løsning på grunn av historikken, hvor dette har tatt svært lang tid. Primært ønsket jeg et offentlig eiet og drevet bad, som kunne vært realisert for mange år siden. Nå ser det likevel ut til at vi med dette får en god løsning, med en drift som kommer alle til gode, sier Svegården, som viser til at dette er et enormt behov for flere store svømmeanlegg i byen.

Dårligst i Europa

– Som hovedstad scorer vi dårligst i Nord-Europa og vi er på bunn nasjonalt med innbyggernes tilgjengelighet til et svømmeanlegg. Det er i Oslo cirka 65 000 innbyggere per anlegg. Vi må ha større ambisjoner om nye anlegg i hele byen. Sist Oslo bygget et nytt svømmeanlegg var i 1982, sier Svegården.

Private aktører

– Skal vi få fart i utbygging av svømmehaller trenger vi mer samarbeid med private aktører, sier Hoff.

Vårt standpunkt er at svømmehaller bør være en del av den kommunale infrastrukturen, men vi er ikke imot privat samarbeid. Hvis utbygger setter ut driften av badeanlegget på Røa, så håper jeg dette settes ut til for eksempel en svømmeklubb. Det vil skape den rette aktiviteten rundt anlegget. Vi har for eksempel veldig positive erfaringer med Lambertseter svømmeklubbs drift av Lambertseter bad, sier Svegården.

Begge gleder seg til åpningen av det nye badet og garanterer at de stiller i badetøy.

LES OGSÅ:

Er svømmeundervisningen foreldrenes ansvar?

Nå må det bli slutt

Ingen bud på Røa bad

Et skritt nærmere bad på Røa

Lei av å vente på bad

Nei til Røa trivselsbad

Holdt for narr i 38 år

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.